• 11

"Situacija u Šidu stabilnija od dolaska Vojske Srbije"

Najugroženija naselja su Principovac, Volovin, Sot i Batrovci

  • 11
VOJSKA PRIHVATNI CENTRI OBEZBEDJIVANJE VOJSKA SRBIJE OBEZBEDJUJE PRIHVATNI CENTAR

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović rekao je jutros da je situacija u toj opštini stabilnija otkako su pripadnici vojske zauzeli položaje u blizini prihvatnih centara.

On je naveo da je u toku noći došlo do privođenja 18 lica, odnosno do njihovog vraćanja u prihvatne centre.

- To je daleko bezbednije u odnosu na sve dane u prethodnom periodu. VS sprečava svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti i imovine na teritoriji opštine Šid - rekao je on za RTS.

Objašnjava da su najugroženija naselja Principovac, Volovin, Sot i Batrovci, jer u tim mestima migranti nemaju nameru da se vrate u centre koje su napustili.

- Oni onda borave po tuđim vikendicama, njivama, šumama, šumarcima itd, u želji da se domognu granice prema Hrvatskoj - istakao je Semenović.

Video: Raspoređena vojska u Adaševcima i Šidu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    Poslanica u Skupštini je nedavno hvaleci migrante ptedlozila da nam se cerke udaju za njih. Ne mogu da verujem da je bila neiskrena, da ne bi migranta pozelela svojoj cerki za muza!!??

  • Marija P.

    Zar nije rečeno da će se migranti u Srbiji zadržavati 3-5 dana, da su u tranzitu, da su fini, miroljubivi...??? Zašto vojska na "miroljubive"? Kako uspeju ilegalno da uđu u Srbiju, a ne uspeju ilegalno da izađu??

  • Djane romane

    Šta napisati. Drugi narod druga kultura drugi svet drugaciji zivot. Ali sve u svemu nije lepo sa njihove Strane da rade takve neljudske stvari. Mi njimq hlebom oni Nama kamenom. Doduše i ni ne zele da ostanu kod nas niti im je to cilj. Ali nismo mi krivi Sto oni dalje ne mogu. Illi nek se vrate odakle su dosli. Ili kad su vec tu da se prilagode ovom nasem normalnom zivotu. Pa makar dok su tu. Pa kad idu daj boze da ce otici nek rade nek teraju po svome. Ali ne kod nas.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima