Ljajić: Svima je u interesu da Srbija i Crna Gora imaju najbolje odnose

- Ako ostane na snazi odluka da građani Srbije ne mogu da letuju tamo, svima će biti na štetu - rekao je Ljajić

  • 0
DIVČIBARE SRBIJA HOTEL CRNI VRH Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da bi Srbija trebalo da ima najoblje moguće odnose sa svim zemljama u regionu i da je mnogo učinjeno na tom polju, naročito ako se pogleda inicijativa Aleksandra Vučića o mini šengenu.

Govoreći o odnosima Srbije i Crne Gore, Rasim Ljajić je za RTS rekao da će na kraju svi da imaju štetu ako se uđe u spiralu kontramera.

Rekao je da je u interesu Crne Gore da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom jer veliki broj turista iz Srbije letuje tamo a Srbija izvozi više od 750 miliona evra robe u Crnu Goru, naročito u letnjem periodu.

- Ako ostane na snazi odluka da građani Srbije ne mogu da letuju tamo, svima će biti na štetu - rekao je Ljajić.

Kaže da je i crnogorski ambasador rekao da ta odluka nije konačna i da se nada da će od 1. juna građani Srbije moći da putuju u Crnu Goru kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike.

- Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa. Imamo interes da pravimo najbolje moguće odnose - naveo je Ljajić.

DIVČIBARE SRBIJA HOTEL CRNI VRH - Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa. Imamo interes da pravimo najbolje moguće odnose - naveo je Ljajić - Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ističe da bi svi trebalo da spuste loptu i da uđu u proces dogovaranja i rešavanja svih otvorenih pitanja.

- Interes svih je da avioni lete i da putnici i roba idu u jednom i drugom pravcu - naveo je ministar trgovine turizma i telekomunikacija.

Sinoć je direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavestio "Montenegro erlajns" da se suspenduje pravo sletanja aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Prekjuče je doneta odluka da Crna Gora otvara granice za zemlje koje imaju najviše 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a granice sa Srbijom nisu otvorene. Ta odluka izazvala je oštre reakcije političara u Srbiji.

SRBIJA TURIZAM KUĆA ŽIVOJINA MIŠIĆA Ljajić je rekao da svaka zemlja apeluje da se odmori provedu upravo u tim zemljama iz razloga sigurnosti - Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Odmor u zemlji ili van nje

Ministar Rasim Ljajić je govorio i o letnjoj turističkoj sezoni. Na pitanje da li bi savetovao građanima da putuju u Grčku, rekao je da je odluka na svakom pojedinačnom građaninu i da nema zabrana.

- Mi samo kažemo da bi trebalo razmisliti da li da letujete van zemlje ili u zemlji - rekao je Ljajić.

Dodao je da svaka zemlja apeluje da se odmori provedu upravo u tim zemljama iz razloga sigurnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA