≫ 

Grenel: Sastanak predstavnika Beograda i Prištine 27. juna u Beloj kući

Specijalni izaslanik predsednika SAD je istakao da će se, ako neka od strana ne bude zadovoljna razgovorima 27. juna, vratiti na status kvo

  • 8
Bela kuća Foto: Pixabay

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel objavio je na Tviteru da je dobio uverenja od vlada u Beogradu i Prištini da će privremeno zaustaviti kampanju povlačenja priznanja, odnosno zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama, kako bi se 27. juna sastali u Beloj kući, prenosi RTS.

- Sjajne vesti! Dobio sam uveravanja od vlada Kosova i Srbije da će privremeno zaustaviti kampanje povlačenja priznanja i zahteve za članstvo u međunarodnim organizacijama kako bi se susreli u Vašingtonu, u Beloj kući 27. juna i raspravljali o dijalogu - naveo je Ričard Grenel.

Istakao je da će se, ako neka od strana ne bude zadovoljna razgovorima 27. juna, vratiti na status kvo.

- Kao što smo uporno govorili, moramo najpre da obezbedimo ekonomski rast. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima - naveo je Grenel.

Nekoliko minuta kasnije, na Tviteru se oglasio i kosovski predsednik Hašim Tači.

- Vođstvo i podrška SAD su ovek bili odlučujući za prosperitet Kosova. Stoga, pozdravljam poziv da se nastavi dijalog o normalizaciji odnosa pod vođstvom specijalnog izaslanika predsednika Trampa - objavio je Tači.

Video: Grenel stigao na sastanak sa Vučićem u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kris

    15. jun 2020 | 19:53

    Kakav cinizam.... Stacemo mi u beloj kuci... Pa ti idijoti su nam oteli deo zemlje i sad zovu na.. Pregovore.... Boze sacuvaj. ...

  • eNL

    15. jun 2020 | 23:46

    zar ne idu prvo izbori 21 juna a posle ko POBEDI pravi inauguraciju pa onda zakletva pa tek malo kasnije ti razgovori o Kosovu...a zašto i da žurimo kad znamo da je Kosovo naše...a ovaj Amerikanac kao da zna već ili šalje poruku ko će da pobedi pa je već zakazao čvrst termin 27 juna...uuuu bree ...a trajanje leta do tamo a korona ...

  • rikimil

    15. jun 2020 | 19:57

    Реализовати договорено, ЗСО . И доста више играња, шетња по Европи .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA