≫ 

Narod je pozitivno ocenio naš rad: Palma o izbornim rezultatima koalicije SPS-JS

Palma je rekao da je zadovoljan rezultatima svoje koalicije

  • 2
Dragan Marković Palma Foto: Marko Jovanović

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izneo je svoju ocenu jučerašnjih izbora u Srbiji i čestitao predsedniku države i lideru SNS, Aleksandru Vučiću na izbornoj pobedi koja, kaže, znači nastavak poitičke i ekonomske stabilnosti u Srbiji.

Palma je rekao da je zadovoljan rezultatima svoje koalicije.

- Naime na prošlim izborima 2016. godine naša koalicija Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma osvojila je 29 narodnih poslanika. Na jučerašnjim izborima smo osvojili 32 narodna poslanika. To je pokazatelj da je narod pozitivno ocenio naš rad i dao nam visoku ocenu. Želim da se zahvalim građanima koji su glasali za našu koaliciju na republičkom nivou i da im poručim da ćemo u narednom vremenskom periodu nastaviti da radimo istim tempom za Srbiju i svakog njenog građanina - rekao je on.

Predsednik JS je izborni rezultat čestitao i svom koalicionom partneru Ivici Dačiću.

- Želim da čestitam izborni rezultat svom koalicionom partneru, drugu, bratu i svim funkcionerima SPS-a. Naša koalicija traje 12 godina i nastaviće da se bori za bolje sutra svakog čoveka u Srbiji - istakao je on.

U Jagodini koalicija SPS-JS osvojila preko 70%

Koalicija SPS-JS u Jagodini je osvojila 70 odsto glasova što u odborničkim mandarima znači 17 od 21. Jedna lista je dobila 2, a dve liste po jedan odbornički mandat, a Palma je izrazio zahvalnost svom gradu zbog poverenja koje mu je ukazano i na ovim izborima.

Ivica Dačić i Dragan Marković Palma Koalicioni partneri Dragan Marković Palma i Ivica Dačić - Foto: Marko Jovanović

- Građani su ocenili sa veoma visokom ocenom sve ono što smo uradili na lokalnim izborima. Mi smo u prethodne četiri godine bili u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom naprednom strankom, nastavićemo zajedno da radimo i u narednom vremenskom periodu, da donosimo odluke koje su korisne za naše građane, da nastavimo tamo gde smo stali - rekao je.

On je dotakao i izlaznosti, imajući u vidu epidemiju korona virusa koja još uvek nije zavšrena.

- Mogu da konstatujem da je ovo stvarno veliki rezultat imajući u vidu da i nije bila neka kampanja zbog korone. Želim da kažem da je Jedinstvena Srbija izašla u dosta opština sama na lokalne izbore i da je ostvarila dobre rezultate. U Bačkom Petrovcu 35%, Niškoj banji 12,26%, u Leskovcu 9%, Vranju 8,5%, Dimitrovgradu 7%, Vranjskoj banji, Svrljigu, Žablju po 3,5 %. U 9 gradova smo sami prešli cenzus. Želim da se zahvalim i građanima u ovim mestima koji su glasali za nas, kako u Leskovcu i Vranju tako i u svim ostalim mestima - istakao je i dodao:

- Jedinstvena Srbija će nastaviti da se bori za svoj program da u svakoj opštini budžet troše oni koji ga i pune a to su građani, borićemo se protiv političkog zapošljavanja, da ne mogu odbornici i oni koji imaju političke funkcije u gradovima i opštinama da primaju plate. To će biti naš zadatak u narednom vremenskom periodu.

Video: Aleksandar Vučić: Ovo je istorijski momenat, dobili smo više od 2 miliona glasova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    22. jun 2020 | 23:57

    Bravo Palma, zna narod da ceni ono što činite u njegovom interesu.

  • Igor

    23. jun 2020 | 17:31

    Narodna skuupština sa jednom strankom u njoj to je kao jedna ptica na grani, potrebno je mnogo ptica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA