≫ 

Tači posle optužbe za zločine na Kosovu obavestio Grenela da ne dolazi u Vašington

Kristofer Benet saopštio je danas da je ovo tužilaštvo Specijalizovanim većima Kosova podnelo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači i Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina

  • 30
Ričard Grenel  i Hašim Tači

Ričard Grenel i Hašim Tači, Foto: Tanjug/AP, Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači obavestio je specijalog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenela da neće doći u posetu Vašingtonu.

- Radujem se razgovoru s predsednikom Vučićem i premijerom Hotijem - poručio je na "Tviteru" specijalni izaslalnik Bele kuće Ričard Grenel, uz objašnjenje da ga je Tači obavestio da ne dolazi u Vašington, zakazan za subotu, nakon što je protiv njega podignuta optzužnica.

- Poštujem Tačijevu odluku da ne prisustvuje razgovorima, dok se ne reše pravna pitaja oko optužbi - dodao  je Grenel.

Portparol Specijalnog tužilaštva za ratne zločine OVK na KiM, Kristofer Benet saopštio je danas da je ovo tužilaštvo Specijalizovanim većima Kosova podnelo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se predsednik tzv. Kosova Hašim Tači i predsednik DPK Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

Video: Tači davao uživo izjavu novinarima, a onda je sve počelo da se trese

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    24. jun 2020 | 18:56

    Konacno

  • mitque

    24. jun 2020 | 19:05

    Farsa, farsa i ništa drugo nego farsa. Čak i ako ih osude i proglase krivim po nekim tačkama, oni neće provesti u zatvor više od 5 godina i vratiće se u Prištinu kao heroji a nama će biti zapusena usta jer tobože eto kao ima pravde i za Srbe....

  • ZORAN

    24. jun 2020 | 20:02

    NEMA NIŠTA OD TOGA. HARADINAJ JE 30 SVEDOKA ROKNUO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA