≫ 

Njujork tajms pisao o odloženom sastanku u Beloj kući, pa pomešao Vučića i Tačija

Greška satima ostala nepromenjena

  • 31
Hašim Tači, Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/AP, Tanjug/Dragan Kujundžić

Najpoznatiji američki list na Tviteru objavio da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine.

Svakome se dogodi da pogreši, ali izgleda da ugledni Njujork tajms ne ispravlja grešku preterano brzo, čak ni kada im na nju ukažu stotine čitalaca, piše RTS.

Najavljujući na Tviteru tekst o otkazivanju sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu Njujork tajms je napisao da je do otkazivanja došlo jer je „lider Srbije optužen za ratne zločine", iako u podnaslovu ispod prateće slike u istovetnoj rečenici piše da se radi o „lideru Kosova".

New York Times

Printskrin: Twitter

Najava je izazvala mnogo komentara u kojima se većinom skreće pažnja da se radi o netačnom navodu, ali navod nije promenjen ni nekoliko sati kasnije.

Inače, tekst o otkazivanju sastanka izazvao je reakciju glavnog američkog pregovarača Ričarda Grenela koji je na Tviteru napisao da je u njemu puno grešaka što i ne čudi jer autor s njim nije ni razgovarao.

 

Grenel je u svom tvitu napisao da brzo rešenje (pobeda) kosovskog pitanja nije bio američki prioritet iako se taj narativ stalno ponavlja u medijima, bez dokaza.

Autor teksta Patrik Kingsli odgovorio mu je da je od februara jedanaest puta pokušao od njega da dobije izjavu na razne teme, ali da mu je Grenel uvek bio nedostupan.

 

Grenel je to potvrdio rekavši da je odbio komunikaciju zbog Kingslijeve pristrasnosti koja po Grenelu uzrokuje tekstove sa toliko grešaka.

New York Tines World

Najava teksta Njujork Tajmsa na Tviteru / Printskrin: Twitter

Video: Uz zurle i talambase, ogrnuti američkim zastavama Šiptari slave tzv. vojsku Kosova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renatita

    26. jun 2020 | 09:08

    Zar nije Kosovo Srbija, sto bi bila greska ? On i jeste lider Srbije, preciznije srpske pokrajine Kosovo ili ste i vi prihvatili da je Kosovo drzava ?

  • Ninoslav

    26. jun 2020 | 11:11

    Sto li se ne desi neka greska pa da jednom budu iskreni...

  • Mirjana

    26. jun 2020 | 11:06

    Nema tu slucajnosti, stampa zna kako da napravi skandal pricu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA