≫ 

Brnabić i Lončar obišli Opštu bolnicu u Novom Pazaru

Predsednica Vlade je juče agenciji Tanjug rekla da Vlada Srbije podršku Opštoj bolnici u Novom Pazaru pruža intenzivno od sredine prošle nedelje, ali da želi da vidi da li je bilo šta dodatno potrebno što može da se uradi

  • 27
Novi Pazar, Ana Brnabic Foto: Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas Opštu bolnicu u Novom Pazaru, kako bi se uverili u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom korona virusa, a dočekao ih je ministar Rasim Ljajić.

Premijerka je rekla da joj je drago što oni koji su došli da izraze svoj protest nose zaštitne maske i naglasila da bi politički aktivisti trebalo da se bave politikom, a ne dezinformacijama u vezi sa korona virusom koje su poslednjih dana pokušavale da se šire.

Premijerka je potom zahvalila zdravstvenim radnicima, svima iz Novog Pazara, iz Batuta i svim stručnjacima u pomoći.

- Od svih navoda da nema opreme, lekova, vitamina i da ljudi moraju sami da se snalaze, to nije tačno. Novi Pazar je najrazvijeniji medicinski centar, slobodno mogu da kažem. Mi ćemo poslati još pomoći, sanitete kako bi se uspostavila bolja veza između Tutina i Novo Pazara i sve ostalo što bude trebalo kako bi se što bolje izborili sa ovim. Takođe, ovde će biti zaposleni novi lekari, kao i medicinske sestre i tehničari, a biće nabavljena dva ili tri nova sanitetska vozila za bolju vezu između Novog Pazara i Tutina - rekla je Brnabić.

Lončar tvrdi: Medicinske opreme ima dovoljno

Ministar zdravlja Lončar je istakao da u bolnici ima dovoljno i medicinske opreme i zdravstvenih radnika, da se izbore sa rastom pozitivnih na korona virus, a posebno je, u odgovor na dobacivanja iz mase, istakao da "ne znaju šta rade", te da prebacivanjem problema sa zdravstvenog na politički teren neće pomoći u saniranju zdravstvene situacije.

Zlatibor Lončar, Ana Brnabić, Novi Pazar Printscreen: Tanjug

Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović rekao je da je premijerka uvek tu kada je teška situacija kao što je sada, te podsetio da je Pazar prethodnih dana bio u teškoj situaciji, nakon čega su došle kolege iz Kragujevca da pomognu.

- Očekujemo još lekara, pozvaćemo i mlade da nam se priključe, lekare i sestre, da pojačamo kadar - rekao je Mahmutović.

Video: Brnabić i Lončar u poseti Opštoj bolnici u Novom Pazaru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    30. jun 2020 | 14:45

    Lončar je pokazao da je odličan ministar i zaslužuje sve pohvale za sve uradjeno u borbi protiv Korone.

  • Darko Stefanovic

    30. jun 2020 | 18:18

    Korona virus je nepoznanica za svakoga, tako da se nasi zdravstveni radnici maksimalno bore za svakog coveka.

  • Pole

    30. jun 2020 | 14:07

    Ovo je veoma važana poseta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA