≫ 

Savetnica predsednika Srbije o tome zašto se Vučić nije pojavljivao u javnosti nekoliko dana

Političke igre su se prebacile u polje zdravstva - rekla je ona u jutarnjem programu tv Prva

  • 0
PREDSEDNISTVO OGRADA VASILJEVIC

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da je zdravstvena situacija u Novom Pazaru glavni problem, ali da je politička priča pokrenula lavinu dezinformacija iz tog grada jer su tamo u sukobu tri političke strane.

- Tamo su u sukobu tri političke strane, gde jedan od lidera svoju državu naziva fašističkom tvorevinom i nemani - rekla je savetnica predsednika Srbije za Prvu.

Govoreći o situaciji u Novom Pazaru i o tome da se predsednik Aleksandar Vučić nije oglašavao neko vreme, istakla je da je bilo potrebno vreme kako bi se sagledala celokupna sitiuacija.

- I predsednik je video podatke, kao i premijerka. Ali je trebalo vremena da se analizira čiji interesi se prepliću u tom gradu. To je bio dobar test da se vidi ko i kako pokušava da destabilizuje zemlju - rekla je Vasiljević.

Ona kaže da su se političke igre prebacile u polje zdravstva i da je greška što nije bilo brže komunikacije.

Na pitanje ko igra političku igru, ona je rekla da su to pre svega Sulejman Ugljajin i Muamer Zukorlić i dodala da građani Novog Pazara treba da znaju da država stoji iza njih i da će učiniti sve da se zdravstveno stanje u tom gradu poboljša.

Miroslav Lajcak, Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upitana šta je istina u medijskim natpisima o zdravstvenom stanju predsedniku Srbije, ona je rekla da je bilo zabavno gledati one koji su se brinuli što se nije pojavljivao u medijima, jer su to isti ljudi koji su pre toga brojali sekunde koliko je bio na TV-u pa su krenule spekulacije.

Najpre su krenule, kako kaže, spekulacije da je zaražen koronavirusom i da se nalazi na VMA, a onda kada su videli da VMA nije kovid bolnica, pocele su druge spekulacije.

- Za to vreme, on se nalazio tamo gde je i bio, na relaciji Predsedništvo Srbije - Vila Bokeljka. Kada se predsednik vratio iz Brisela, trebalo je da ide u Vašington a potom i na samit u Sloveniju. Oba dogadaja su otkazana, a slovenački premijer je to otkazao u poslednjem trenutku - kazala je Vasiljević.

To vreme, objašnjava ona, predsednik je iskoristio da malo sabere rezultate izbora kojima nije mogao ranije da se bavi.

Video: Pogledajte Vučićevu reakciju na defile srpske vojske na paradi povodom Dana pobede u Moskvi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA