Dačić: Svi iz SPS koji imaju veze s nasiljem na protestima snosiće posledice; nema odvajanja od SNS

"Nema odvajanja od Vučića", naveo je Dačić

  • 12
Ivica Dačić

Foto: Marko Jovanović

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će svako ko je povezan sa tom strankom, a učestvuje u nasilju tokom protesta u Beogradu, snositi odgovornost.

Dačić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ocenio da je na delu pokušaj odvajanja SPS-a od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

On je podsetio da su SPS i on lično prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine i istakao da to nema veze sa epidemioloskom situacijom, već da je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti.

- Svi moraju da znaju da će svako ko podržava ili učestvuje u ovom nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama, snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS-a, jer se time nanosi šteta Srbiji - upozorio je Dačić.

On je naveo da su napadi na Vučića i SNS-a deo smišljene strategije, spolja i unutar zemlje, za destabilizaciju Srbije, a da je sastavni deo te strategije je pokušaj odvajanja SPS-a od Vučića i SNS-a.

Istakao je da će, dok je on na čelu SPS-a, ta stranka biti "sa Vucicem u interesu Srbije" i dodao da su zbog toga spolja i unutar zemlje i partije, pokrenuti mehanizmi za njegovo rušenje.

- Od stavova evropske partije socijalista da SPS može da uđe u tu organizaciju samo ako bude protiv Vučića, jer su tamo članovi sadašnje i bivše demokrate, pa do organizovanih napada i zahteva za moju smenu. Sve je to deo iste kuhinje za destabilizaciju Srbije. Ali, ništa od toga neće proći - poručio je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ruralni srbin

    12. jul 2020 | 19:59

    Vama da vidimo ledja, pa da nam svane.

  • Teska pundala

    12. jul 2020 | 20:20

    Ovo je sada nesto najludje sto ce te cuti.Drzava i mi Srbi sami smo organizovali proteste eto cisto zbog radoznalih po svetu.

  • 💰💰💰💰

    12. jul 2020 | 19:51

    Nastala panika?! Vlast je cudo, kad se docepas ne pustas je iz ruku a i sto bi kad je lepo i lako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA