≫ 

SPS: Isključujemo pojedine članove iz partije

Njihovo ponašanje i delovanje je okarakterisano kao neodgovorno i neozbiljno

  • 12
SPS izvršni odbor

Foto: sps.org.rs

Na današnjoj sednici Statutarne komisije održane u sedištu Socijalističke partije Srbije u Beogradu, izrečena je mera o isključenju iz članstva SPS Miloradu Saviću i Miroslavu Višnjiću iz Opštinskog odbora SPS Inđija zbog naročito teških povreda statuta SPS, akata stranke i stranačke discipline, saopšteno je iz te stranke.

- Milorad Savić i Miroslav Višnjić su naneli štetu ugledu SPS - objavljivanjem neprimerenih sadržaja na društvenoj mreži Fejsbuk sa učešća na nasilničkim, anarhističkim protestima i pozivanjem na iste na društvenim mrežama, a Petar Škundrić je razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije - saopštio je predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Njihovo ponašanje i delovanje je okarakterisano kao neodgovorno i neozbiljno, naročito u trenutku kada se Srbija bori sa virusom COVID-19 i kada Vlada RS i Stručni medicinski štab svakodnevno upućuju apele građanima Srbije jer masovno okupljanje može samo da doprinese širenju epidemije - navedeno je u saopštenju te stranke.

Dačić je u izjavi za Tanjug ponovio je da će "svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz stranke".

Dodao je da će se o odgovornosti Gorana Trivana zbog napada njegovog savetnika na predsednika Vučića raspravljati na sednici Predsedništva.

Dačić je najoštrije osudio izjavu potpredsednika Novice Tončeva o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a.

Sednicom je predsedavao predsednik Statutarne komisije Miljkan Karličić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banacanka

    13. jul 2020 | 13:35

    Још, још.., има пацова који нису изашли на сунце, само вас поткопавају.

  • Zoki

    13. jul 2020 | 14:41

    Sto ste cekali par dana da vidite situaciju, pa resili da se oglasite? A sta je Ivica pred izbore govorio? Prepali ste se da necete biti vise u vlasti, tako da cete mnogi biti procesuirani. Ovi mucenici su progovorili, progovorili su iz svakog od vas koji ih smenjujete!!!

  • Salamander

    13. jul 2020 | 14:38

    Bravo Dacicu cisti izdajnike I ostanite sa SNS I cuvajte Srbiju od zute zapadno placene bande.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA