Kuburović: Beograd neće odustati od procesuiranja zločinaca iz tzv. OVK

Ona je podsetila da je KiM deo Srbije pod protektoratom UN, gde naša država pokušava da ostvari najviši stepen svog suvereniteta

  • 7
Nela Kuburović

Foto: ATA Images

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da Srbija neće nikada odustati od procesuiranja ratnih zločina, koje su pripadnici tzv. OVK počinili nad srpskim i nealbanskim stanovništom na Kosovu i Metohiji tokom devedesetih godina.

- Postupci koji se vode pred srpskim sudovima pokrenuti su na osnovu materijalnih dokaza, tako da ne postoji nikakvo pravno obrazloženje i razlozi da se odustane od poternice za osvedočenim zločincima - rekla je za Novosti Kuburović, povodom zahteva koji stižu iz Prištine da Beograd povuče poternice za pripadnicima tzv. OVK.

Kuburović je podsetila da je KiM deo Srbije pod protektoratom UN, gde naša država pokušava da ostvari najviši stepen svog suvereniteta.

- Srbija je i pred Haškim tribunalom i pred Savetom bezbednosti UN pružila neoborive dokaze o svojoj borbi protiv ratnih zločinaca i dala najveći doprinos uspostavljanju vladavine prava u regionu - istakla je Kuburović i dodala da privremene institucije u Prištini nisu ni prve ni jedine kojima principijelna pozicija Srbije smeta.

Ona je ocenila da pokušaj usvajanja zakona o zaštiti vrednosti borbe tzv. OVK predstavlja očajnički čin odbijanja suočavanja sa istinom da je to bila teroristička zločinačka organizacija.

Kuburović tvrdi i da je to pokušaj zastrašivanja i gušenja svake zdrave misli i glasa naroda, ne samo Srba koji žive na KiM, već svih građana bez obzira na etničku pripadnost.

- Ovo je još jedan dokaz da građanima na Kosovu i Metohiji niko ne garantuje slobodu, niti institucije tzv. države Kosovo, a kamoli međunarodna zajednica - rekla je Kuburović.

Ona je ukazala da svaki pokušaj izgradnje vladavine prava od strane prištinskih institucija doživljava krah, jer bi se kada bi istina i pravda izašle na videlo, urušila lažna slika o tzv. državi Kosovo, koja, između ostalog, počiva na kostima 1.300 pronađenih, ali i dalje neidentifikovanih srpskih žrtava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siptari sa kavkaza

    11. avgust 2020 | 13:26

    Sve teroriste treba pred sud.

  • Smederevac

    11. avgust 2020 | 12:50

    Nema milosti za taj OVK sljam- gadno su nas nasankali 2001 g. kada je preko 1000 tih ubica pusteno po komandi sa zapada a za uzvrat -NISTA.

  • Branko

    11. avgust 2020 | 13:05

    A tebe da procesuiraju?!Odavno je vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA