Dačić o novoj vladi: Ostavite Vučiću i meni da to rešimo

Na pitanje kada se poslednji put čuo sa Vučićem, Dačić je rekao nema dana u poslednjih osam godina a da nisu imali kontakt

  • 3
Aleksandar Vučić, Ivica Dačić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Odluku o tome da li će SPS biti i u narednoj vladi doneće Aleksandar Vučić i njegova stranka, kaže predsednik SPS Ivica Dačić i ponavlja da je SPS spreman na nastavak saradnje sa SNS u novoj vladi.

Upitan o navodima da će SPS u novoj vladi imati manje ministarstava, Dačić je rekao da su posle izbora razne vrste priča i nagađanja oko toga šta će biti, neće biti, ko će biti, koliki broj... ali da sa Vučićem nikada nije razgovarao o brojkama.

- Mi smo uvek razgovarali o ciljevima, o politici i uvek smo iznalazili rešenja. Ostavite vi to Vučiću i meni da rešimo - rekao je Dačić za TV Prva.

Na pitanje kada se poslednji put čuo sa Vučićem, Dačić je rekao nema dana u poslednjih osam godina a da nisu imali kontakt, da su se svakodnevno, ili viđali ili čuli telefonom, i naveo da se sa Vučićem čuo juče.

- Juče, jutros nismo stigli - dodao je Dačić.

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić Ivica Dačić i Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naveo je da su Vučić i SNS pobednici izbora održanih 21. juna i napomenuo da su SPS i on lično ponosni na ono što su zajednički sa SNS uradili u proteklih osam godina i da je sve to bilo u interesu Srbije.

- Spremni smo da u interesu političkog i državnog jedinstva Srbije nastavimo saradnju. Naravno, odluka o tome pripada i treba da je donese Vučić i njegova stranka. Ta odluka, kao što je sam Vučić najavio, biće u narednih 15-ak dana. Sa naše strane nema ništa novo. Ja i svi drugi naši ljudi nastavljamo svoj posao u interesu Srbije - kaže Dačić, koji je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova.

Naveo je da i dalje radi svoj posao kao da je situacija potpuno normalna, što i jeste tako i da je to njegova obaveza.

- Ovako bi govorio i da sam u vlasti i da sam u opoziciji - rekao je Dačić, koji je za TV Prva govorio i o tome kada će Vlada raspravljati o uvođenju karantina i negativnog PCR testa za ulazak stranaca u Srbiju i o dijalogu sa Prištinom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    13. avgust 2020 | 10:57

    Ti umesto da resavas pitanje da nam grci otvore granice da vidimo more ti razmisljas o vladi.

  • Jedan se pita

    13. avgust 2020 | 11:11

    A što tebi?

  • nikolas

    15. avgust 2020 | 13:57

    LEPO PEVA ONU ,NASU, SRPSKU -,DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO,!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA