Ugričić: Ne podržavam terorizam

Smenjeni upravnik Narodne biblioteke tvrdi da je "bezočno optužen"

  • 1

Smenjeni upravnik Narodne biblioteke Srbije Sreten Ugričić izjavio je da ne žali zbog toga što više nije prvi čovek te ustanove već zbog toga što odlazi "bezočno optužen" da je podržavao nešto protiv čega se celog života borio.

"Ceo medijski linč izveden je u tabloidnoj štampi, dok su ostali mediji uglavnom samo prenosili informacije o celom slučaju. Za gnusna podmetanja da podržavam terorizam i nasilje odgovaraće pred sudom list Press koji me je direktno otpužio na naslovnoj strani", naveo je Ugričić, dan nakon što ga je Vlada Srbije smenila.

Ugričić žali zbog toga što je jednim neopreznim potpisom, za koji je "verovao da predstavlja podršku slobodi govora i čitalačkom pravu da se bez prethodnog falsifikovanja tumači bilo koji tekst", ušao u surovu sferu dnevne politike i tabloidnih medija.

"Nadam se, i to mi je u ovom trenutku najvažnije, do će do javnosti dopreti istina da nikada nisam i nikada ne bih podržao bilo kakav teroristički akt, da su moja uverenja slobodarska i demokratska, suprotna svakom ekstremizmu i nasilju", naveo je on.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • harvi_yu

    21. januar 2012 | 20:53

    Па како човече не подржаваш а потписујеш подржаваче? О каквој слободи говора и читалачком праву говориш? Бацити бомбу и тиме направити цивилизацијски искорак. и то потписујеш? Само не знам шта ради и чиме се тренутно бави јавни тужиоц?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA