≫ 

Vučić o razgovoru sa Putinom: Bez obzira na težinu pozicije, Srbija ostaje istinski partner Rusije

Dvojica sagovornika su potvrdili da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji, čija je saradnja zasnovana na međusobnom poverenju

  • 67
Aleksandar Vučić konferencija Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i obavestio ga o razgovorima u Vašingtonu i Briselu.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su ovom prilikom razmenili mišljenja o situaciji na Balkanu i razgovarali o aktuelnim pitanjima strateškog srpsko-ruskog partnerstva, uključujući razvoj dijaloga na najvišem nivou.

Dvojica sagovornika su potvrdili da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji, čija je saradnja zasnovana na međusobnom poverenju.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja, a predsednik Putin je pozdravio to čvrsto opredeljenje Srbije.

- Bez obzira na težinu i složenost svoje geopolitičke, vojno-bezbednosne i ekonomske pozicije, Srbija će štititi principe vojne neutralnosti i ostaće istinski i korektan partner Ruske Federacije - naglasio je predsednik Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i obavestio ga o razgovorima u Vašingtonu i Briselu. Predsednik Vučić i predsednik Putin su ovom prilikom razmenili mišljenja o situaciji na Balkanu i razgovarali o aktuelnim pitanjima strateškog srpsko-ruskog partnerstva, uključujući razvoj dijaloga na najvišem nivou. Dvojica sagovornika su potvrdili da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji, čija je saradnja zasnovana na međusobnom poverenju. Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja, a predsednik Putin je pozdravio to čvrsto opredeljenje Srbije. "Bez obzira na težinu i složenost svoje geopolitičke, vojno-bezbednosne i ekonomske pozicije, Srbija će štititi principe vojne neutralnosti i ostaće istinski i korektan partner Ruske Federacije", naglasio je predsednik Vučić. Predsednik Vučić je predsedniku Putinu izrazio zahvalnost na nepromenjivoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima za održavanje mira i stabilnosti u regionu. Predsednik Vladimir Putin je rekao da će Ruska Federacija pružati političku podršku Srbiji u njenim naporima za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i svoje spoljnopolitičke akcije koordinisati sa Srbijom, a sve sa ciljem zaštite međunarodnog javno-pravnog poretka. Predsednik Vučić i predsednik Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, ali da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Vladimir Putin je rekao da će Ruska Federacija pružati političku podršku Srbiji u njenim naporima za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i svoje spoljnopolitičke akcije koordinisati sa Srbijom, a sve sa ciljem zaštite međunarodnog javno-pravnog poretka.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, ali da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veći od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte.

Povodom razgovora oglasio se i šef ruske države koji je naveo da je posebna pažnja posvećena je problematici kosovskog pitanja, o čemu opširnije možete pročitati ovde

Predsednik Aleksandar Vučić je Putina obavestio o razgovorima koji su vođeni u Vašingtonu 4. septembra i u Briselu 7. septembra 2020. godine.

Video: Vučić: Čim se formira Vlada, Kosovo tema pred Skupštinom

(Telegrraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    10. septembar 2020 | 12:54

    Rusija i Putin razumeju složenost situacije u kojoj se nalazi Srbija i u skladu sa time nas podržavaju i razumeju našu borbu koja nimalo nije laka.

  • Luka

    10. septembar 2020 | 14:53

    Iako su neki žarko želeli i preželjkivali da će naši odnosi sa Rusijom se poremetiti. Moram ih duboko razočarati da se to neće desiti niti ćemo to dozvoliti da se naši odnosi sa Rusijom naruše. Rusi su naša pravoslavn braća bila tako će i ostati. Istorija nas obavezuje da se tako i ophodimo.

  • Marko

    10. septembar 2020 | 13:46

    Rusija i Srbija imaju odlicne prijateljske odnose.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA