Nastavak dijaloga Beograda i Prištine sledeće nedelje, na stolu nove teme

- Svesni smo urađenog i onoga što treba da uradimo - naš cilj je sveobuhvatni dogovor obe strane - rekao je politički specijalnog predstavnika Miroslava Lajčaka

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Gasa
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Realnost

    12. septembar 2020 | 17:06

    Evo zašto je Vučić Vašingtonskim sporazumom priznao Kosovo: Ujedinjene nacije imaju 5 organa (Savet bezbjednosti, Socijalni i ekonomski savet,Medjunarodni sud pravde, Generalna skupština i Sekretarijat).Ujedinjene nacije imaju svoj statut i svaki organ ima svoje rezolucije. Pa tako i jedan od organa Ujedinjenih nacija a to je Savet Bezbednosti ima i svoje rezolucije koje vaze za sve zemlje svijeta. Jedna od rezolucija Saveta Bezbednosti kaže da bilo koja zemlja na svijetu koja prizna Jerusalim za glavni grad nema vise pravo da se poziva na bilo koju drugu rezoluciju koju propisuje Savet Bezbednosti. Rezolucija 1244 koja garantujem da su KIM sastavni dio Srbije (na koju se mi pozivamo i koja nam je jedino oružje bila u odbrani KIM u sastavu Srbije),sada vise ne vazi za nas i na nju se vise ne možemo nikada pozivati jer smo u ovom jučerašnjem Vasingtonskim sporazumu u poslednjoj tacki potpisali i pristali da ambasadu prebacimo u Jerusalim i time Jerusalim priznali za glavni grad. To u prevodu znaci da smo prekršili jednu od rezolucija Saveta Bezbednosti i da se vise ne možemo pozivati ni na jednu drugu rezoluciju u Savetu bezbednosti pa ni na onu koja garantuje KIM u sastavu Srbije a to je rezolucija 1244. Zbog toga ni jedna zemlja na svijetu nema ambasadu u Jerusalimu sem Gvatemale koju je neko nasamario i SAD koja je vele sila i kojoj se prosto može. Posle godinu dana od ovog sporazuma Kosovo može uci neometano u Ujedinjene nacije bez naše saglasnosti a mi Srbi vise ne možemo se nikada pozvati na rezoluciju 1244 jer smo prekršili neku drugu rezoluciju u tom istom Savetu Bezbednosti a to je rezolucija priznaje Jerusalima za glavni grad. Juce je Kosovu priznati kao država od strane Srbije de Jure a za godinu dana kako je ovim sporazumom i istaknuto Kosovo može zatražiti članstvo u Ujedinjenim nacijama i to bi znacilo i de fakto priznanje. Medjunarodno javno pravo kaže da Predsednik republike,Predsednik vlade i Ministar inostranih poslova mogu bez ičije saglasnosti potpisati neki Medjunarodni sporazum i da taj sporazum vise niko ne može opozvati ni u skupštini ni nigdje drugo, a da je on pravno obavezezujuci za tu državu. KOSOVO JE OD JUCE NEZAVISNO,SRBIJA JE PRIZNALA NEZAVISNOST,SAMO STO TO STUPA NA SNAGU ZA GODINU DANA KAKO PIŠE U VASINGTONSKOM SPORAZIMU.

  • ČUKAM

    10. septembar 2020 | 19:42

    Okrenuli smo leđa Rusiji, da bi posle tvrdili kako nas niko ne podržava za Kosovo.

  • Gasa

    10. septembar 2020 | 18:53

    I na kraju ce sve priznati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA