• 4

Zamenik tužioca u Hagu u podneo ostavku zbog skandala sa dosijeima

On je neko vreme bio na položaju specijalnog tužioca, nakon odlaska Davida Švendimana i na toj poziciji je ispitivao članove tzv. OVK koji su bili pozvani u Hag kao osumnjičeni

  • 4
Međunarodni krivični sud, Hag, Holandija

Foto: Tanjug/AP

Zamenik tužioca u Specijalnom tužilaštvu u Hagu, Kvai Hong Ip, podneo je danas ostavku nakon skandala sa dosijeima koji su poslati kancelariji veterana tzv. OVK.

Prema pisanju prištinske Gazete ekspres, on je podneo ostavku jer je nekoliko hiljada dosijea, koji sadrže imena svedoka i njihova svedočenja, dospeo u Organizaciju veterana OVK.

Kako se navodi, Ip je neko vreme bio na položaju specijalnog tužioca, nakon odlaska Davida Švendimana i na toj poziciji je ispitivao članove tzv. OVK koji su bili pozvani u Hag kao osumnjičeni.

Organizacija veterana OVK, koja se protivi postojanju Specijalnog suda, kaže da dosijei koji su stigli u njihovu kancelariju sadrže originalne dokumente Tribunala.

Ip je britanski advokat sa velikim iskustvom kao međunarodni tužilac na Zapadnom Balkanu, a radio je kao Švendimanov zamenik, kao specijalni tužilac i kao glavni tužilac Specijalne istražne radne grupe i šef Specijalnog tužilaštva.

Video: Nije izglasan Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe tzv. OVK

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomic Bane

    Koga bre oni zajebavaju više? Čuj podnosi ostavku? Hajde da vidimo gde će potrošiti silne evre, nakon pet šest meseci?

  • Milorad Vujicic

    Hag je montirani sud bez pravih zakonskih osnova i postenih presuda.Sudije su placene da rade po naredjenjima inace mogu biti otpusteni i eliminisani .SRAMOTA ljudskog uma 21 veka.

  • J..

    Sve receno!!!a nasi generali koji su branili narod trunu po zatvorima!!sve receno!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima