≫ 

Politički analitičar Bećaj: Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza, za KiM opasniji Tači

On je bio jedan od uzročnika tog procesa i u kontekstu tadašnjih okolnosti smatrao je da je to racionalno rešenje, dok sada u okviru promene svoje pozicije tvrdi da je Zajednica srpskih opština opasno rešenje - rekao je analitičar

  • 2
Kosovska Mitrovica, grad, ulice, panorama

Foto: Tanjug/Kristina Maslarević

Politički analitičar Beljulj Bećaj izjavio je danas da Zajednica srpskih opština treba da bude formirana u skladu sa preuzetim obavezama i potpisanim dogovorom od strane Kosova, navodeći da je trenutno najveća opasnost za Kosovo predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, koji deluje shodno svojim interesima.

- Bilo je dosta grešaka u dosadašnjem procesu, ali budući da je sporazum o ZSO deo prihvaćenih parlamentarnih obaveza sa kosovske strane, mislim da bi bilo neozbiljno da se poslanici ponašaju drugačije u odnosu na ono što je već dogovoreno - rekao je Bećaj za portal Kosovo online.

Komentarišući Tačijev stav da predstavnici Prištine započinju razgovore o zatvorenim temama i da se za stolom u Briselu nalaze pitanja koja ugrožavaju državnost Kosova, Bećaj kaže da Tači deluje u skladu sa svojim potrebama, dodajući da formiranje ZSO nije štetno za Kosovo, koliko je to Tači.

- Mislim da je najveća opasnost Tači. On je bio jedan od uzročnika tog procesa i u kontekstu tadašnjih okolnosti smatrao je da je to racionalno rešenje, dok sada u okviru promene svoje pozicije tvrdi da je Zajednica srpskih opština opasno rešenje - zaključuje Bećaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tada

    18. septembar 2020 | 11:30

    kosovo nije drzava i ne moze se ugroziti njenja drzavnost. Obaveza se mora ispuniti Eu i kosovo moraju da shvate nema priznanja za vas a onda nema nicega drugog. Bez amina Srbije nema nista shvatite to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA