≫ 

Novi Sad dobio novog-starog gradonačelnika: Miloš Vučević ponovo na čelu grada

Novi-stari gradonačelnik je zahvalio koalicionim partnerima, kolegama sa liste i poručio "da će se boriti za Novi Sad"

  • 0
NOVU SAD CIKLONIZACIJA ZAPRAŠIVANJE MILOŠ VUČEVIĆ Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Miloš Vučević ponovo je danas izabran za gradonačelnika Novog Sada.

Za Vučevića je, od 78 odbornika, glasalo 70, šest je bilo protiv i dva glasa bila su nevažeća.

Vučević se obratio odbornicima Skupštine grada Novog Sada i poručio da "Novi Sad nijedan dan nije pretrpeo čekajući izbor gradonačelnika", zahvalio koalicionim partnerima, kolegama sa liste i poručio "da će se boriti za Novi Sad".

Vučević je rekao da pred novom vlašću stoji rebalans budžeta, i najavio nove strane investicije. Istakao je i da je u Novom Sadu "stopa nezaposlenosti ispod šest odsto, što je istorijski minimum".

Naglasio je i da je ponosan što je prvi čovek u istoriji od 272 godine Grada Novog Sada koji je treći put izabran za gradonačelnika.

Najavio je da će se, između ostalog, zalagati za novi most, rekonstrukciju Spensa, ostanak mladih u Novom Sadu i da će se za to boriti i u narednom periodu.

 
 
 
View this post on Instagram
Дужност коју данас, по трећи пут преузимам, схватам као завет пред прецима и потомцима, као коцку у мозаику новосадске историје и новосадске будућности чији службеник имам част бити изабран од стране вас и Новосађана чије ћу савете и поуке увек слушати и њима бити одан. Позивам вас да се и наредне четири године заједно боримо за сигурну будућност наше деце! За будућност Новог Сада! За будућност наше Србије! #gradnovisad #gradonacelnikmilosvucevic #konstitutivnasednica #skupstinagrada #srpskanaprednastranka #potpredsednik #zanasudecuA post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik) on

- Za mene ne može da bude utešna nagrada ovaj izbor. To je za mene velika privilegija i velika obaveza, ne osećam milimetar prostora da neko nipodaštava funkciju gradonačelnika Novog Sada - odgovorio je Vučević na pitanje novinara kako komentariše to što je u prethodnom periodu viđen na brojnim drugim, državnim, funkcijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA