• 2

"Odluka EU o zatvaranju granica zbog korona virusa nije uperena protiv Srbije"

Rezultati Srbije u oblasti borbe protiv korona virusa su nesporni i neupitni, to znaju svi i u EU i SAD - rekao je predsednik Vučić

  • 2
Granica Nikelsdorf Mađarska Austrija

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da zemlje članice Evropske unije pri odlučivanju o promenama na "zelenoj listi" za putovanja nisu odlučivale samo o Srbiji, već o svim trećim zemljama koje nisu članice EU, te da ta odluka nije upućena protiv Srbije.

On kaže da su rezultati Srbije u oblasti borbe protiv korona virusa nesporni i neupitni i da to znaju svi i u EU i SAD.

- Svi znaju da imamo ubedljivo najbolju krivu, ali nisu doneli odluku, jer imaju užasnu situaciju u svojim zemljama - rekao je Vučić povodom odluke EU da ne "digne rampu" za srpske građane.

Zemlje članice EU nisu juče menjale listu trećih zemlja za koje ne važe restrikcije za ulazak u EU, tako da će ograničenja za putovanja građana Srbije nastaviti da važe i u prvoj polovini oktobra.

- Ta odluka je ''an ženeral'', a ne protiv Srbije - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

- Kod nas se, iz meni nepoznatih razloga, vodi kampanja protiv EU, koju ne razumem sasvim, jer oni nisu odlučivali o Srbiji, već o svim zemljama koje nisu članice EU, a nisu mogli da se dogovore ni o članicama EU, a kamoli o trećim zemaljama - rekao je Vučić, odgovarajući na novinarska pitanja.

On je naveo da su u svim zemljama EU teška situacija.

- Što bi se bavili jednom pojedinačnom zemljom, kad moraju da odbiju pet drugih - rekao je Vučić.

Video: Mađarska zatvorila granice za strance

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima