≫ 

Hoti razgovarao sa Lajčakom o dijalogu

Premijer privremenih prištinskih institucija obavestio je na svom Tviteru o detaljima razgovora

  • 1
Miroslav Lajčak, Avdulah Hoti Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom, poručivši da Priština ostaje posvećeno dijalogu "koji će dovesti do uzajamnog priznavanja".

- Upravo sam vodio suštinsku i plodnu diskusiju sa Lajčakom, kome sam zahvalio na zalaganju u dijalogu. Kosovo ostaje posvećeno procesu dijaloga koji bi trebalo da rezultira pravno obavezujućim sporazumom koji će dovesti do uzajamnog priznavanja - napisao je Hoti u objavi na Tviteru.

Lajčak je ranije izjavio da je za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa potrebno određeno vreme, jer treba da reguliše sva otvorena pitanja i da ima jasne odredbe o načinu sprovođenja i nadgledanja, ali da se pre može govoriti da su u pitanju meseci nego godine, podseća Kosovo onljan.

U intervjuu za oktobarski broj magazina CorD-a, Lajčak je rekao da su "crvene linije" u dijalogu da sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine mora biti u skladu s međunarodnim pravom, prihvatljiv za države članice EU, mora da doprinosi regionalnoj stabilnosti i "jednom za svagda da reši sva nerešena pitanja i da doprinese evropskom putu Srbije i Kosova".

Video: Sastanak Borela, Hotija i Lajčaka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dale

    1. oktobar 2020 | 20:43

    Uzajamno priznavanja čega? Srbija je suverena država koja je članica UN, koju su priznale sve članice! Vaše priznanje Srbiji ne treba! Što se tiče vašeg priznanja koje je ignorantno i aragantno, očekujete da Srbija prizna otimačinu 19% njihove države. To priznanje da se napravili otimačinu pod patronatom zapada možete dobiti. Jedino kada bi ste mogli tražiti to priznanje da Albanija lepo pruži Srbiji jednaku količinsku teritoriju Albanije i da se teritorije razmene. Pošto je to apsurd onda znate šta he naš odgovor! Isto kao što Albanija ne daje teritoriju za džabe, tako neće ni Srbija. Želite ravnopravnost i jednak tretman, pa izvoliteeeee...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA