≫ 

Lavrov 28. i 29. oktobra u Srbiji, ovo je plan njegove radne posete

Dana 28. i 29. oktobra održaće se radna poseta ruskog ministra spoljnih poslova Srbiji - saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije

  • 2
Aleksandar Vučić, Sergej Lavrov, konferencija za štampu Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 28. i 29. oktobra, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. On će tokom svoje posete sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićen, a predviđena je i poseta Hramu Svetog Save.

- Dana 28. i 29. oktobra održaće se radna poseta ruskog ministra spoljnih poslova Srbiji. Predviđen je sastanak sa predsednikom Srbije, kao i prisustvovanje svečanosti povodom završetka unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save i paljenja Večnog plamena na groblju Oslobodilaca Beograda - rekla je Zaharova.

Ranije je saopšteno da bi Lavrov trebalo da se sastane i sa patrijarhom Irinejem.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da će tema razgovora tokom posete šefa ruske diplomatije biti dalji razvoj saradnje izmedu BiH i Rusije u oblasti politike, trgovine, ekonomije i kulture, kao i humanitarna pitanja.

Ruski ministar takođe se 28. oktobra posetiti Bosnu i Hercegovinu gde će se sastati sa predsedništvom zemlje, ministrom spoljnih poslova i drugim predstavnicima BiH, a planiran je i sastanak sa članom predsednišva BiH Miloradom Dodikom, dodala je Zaharova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    22. oktobar 2020 | 18:43

    Dobro došli Ministre u lepu SRBIJU.

  • Miki

    23. oktobar 2020 | 12:24

    Srpsko mađarski odnosi nikada jači bili nisu, oni su naši prijatelji koji grade odnose na uzajamnoj koristi dve zemlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA