Brnabić: U prvih 100 dana vlade videćete konkretne rezultate

- Nastavićemo da radimo odmah na akcionim planovima koje treba da usvojimo, na nacrtima zakona koje treba da usvojimo, da bismo na konkretan način radili na poboljšanju života građana - rekla je Brnabić

  • 6
Ana Brnabić

Foto: Marko Jovanović

Premijerka Ana Brnabić obećala je večeras da će se već u prvih 100 dana rada buduće vlade videti konkretni rezultati, koje, kaže, mnogi ne očekuju.

Brnabić je, na kraju rasprave o novoj Vladi u parlamentu, rekla da će nova vlada, koja je večeras dobila podršku poslanika, već sutra ujutru u osam sati održati prvu sednicu.

- Nastavićemo da radimo odmah na akcionim planovima koje treba da usvojimo, na nacrtima zakona koje treba da usvojimo, da bismo na konkretan način radili na poboljšanju života građana - rekla je Brnabić.

Navela je da će nova vlada, osim što će biti vlada kontinuiteta, biti i jedinstven tim sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer je, kako je rekla, to donelo mnogo dobrog zemlji i građanima i u proteklom periodu, piše Tanjug.

Brnabić je kazala da očekuje da parlament kontroliše vladu i da ukazuje na greške, navodeći da će tako svi zajedno na najbolji način pružiti građanima ono što oni očekuju.

- To nisu isprazne političke rasprave, već rešavanje konkretnih pitanja. Mislim da će posle mnogo vremena da se osete ponosno kada gledaju svoj parlament i svoje poslanike, kada čuju teme i način na koji se razgovara i kako rade za njih - rekla je Brnabić.

Navodeći da je čula kritike da je ekspoze suviše ambiciozan, Brnabić je rekla da vlada od 2014. godine nikada nije bila neambiciozna, ali ni nerealna i da se postavljaju samo ciljevi koji mogu da se ispune.

Brnabić je navela da će do kraja godine vlada isplatiti jednokratne nagrade zdravstvenim radnicima po 10.000 dinara kako bi im se zahvalili za napore koje čine ovih dana i dodala da će to biti uvršteno u rebalans budžeta koji će se uskoro naći pred poslanicima.

Video: Srbija dobila novu vladu, Ana Brnabić drugi put premijerka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Dimic

    28. oktobar 2020 | 22:52

    Videćete u prvih sto dana konkretne rezultate. Oporezovaćemo vam bunare, štale šupe i garaže.

  • Мирослав

    28. oktobar 2020 | 22:42

    Да ли је побољшљње и порез на бунаре, свињце, кокошињце, амбаре...?

  • Pera

    28. oktobar 2020 | 23:19

    Da da verujem...a najvise rada i truda ocekujem od RUZICA a posebno od TONCEVA !????? Siguran sam ????????????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA