Selaković sa Čen Bo: Obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo povodom izvanrednih ukupnih odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine i spremnost za dalje obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva

  • 0
Ministarstvo spoljnih poslova, Nikola Selaković Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković primio je ambasadorku Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo.

Ambasadorka Čen je uputila srdačne čestitke ministru Selakoviću povodom stupanja na dužnost ministra spoljnih poslova Republike Srbije i izrazila uverenje da će i na novoj dužnosti, kao i do sada, novoimenovani šef srpske diplomatije nastaviti da pruža izuzetan doprinos daljem unapređenju ukupnih odnosa između Srbije i NR Kine.

- Uz srdačne pozdrave ministra spoljnih poslova Vang Jia, uručila je čestitku, koju je, povodom stupanja na novu dužnost, ministru Selakoviću uputio državni savetnik i ministar spoljnih poslova NR Kine Vang Ji, na čemu je ministar Selaković posebno zahvalio, podsećajući na otvoreni poziv za posetu kineskog ministra inostranih poslova Srbiji - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo povodom izvanrednih ukupnih odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine i spremnost za dalje obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva.

Konstatovano je da je, uprkos pandemiji kovid-19, dodatno unapređena saradnja dve zemlje i očuvan kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Selaković je čestitao Kini na uspešnoj borbi protiv kovid-19 i ponovio zahvalnost na ukupnoj pomoći Vlade NR Kine, kineskih provincija i kompanija, a posebno ogromnoj pomoći kineskog naroda Srbiji.

Ministarstvo spoljnih poslova, Nikola Selaković Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Razmenjena su mišljenja o unapređenju ukupne saradnje, kroz intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta na visokom i najvišem političkom nivou i ponovljena je uzajamna podrška u pitanjima od nacionalnog interesa za dve strane.

Dogovoreno je dalje intenziviranje saradnje u okviru inicijative "Pojas i put", kao i mehanizma saradnje Kina-CIEZ (17+1), kojima naša strana pridaje veliki značaj.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom ekonomskih odnosa dve zemlje i ukazano na postojanje značajnih potencijala za njihovo dalje intenziviranje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA