Merkelova čestitala Brnabićevoj na reizboru: "Nemačka snažno podržava evropsku perspektivu Srbije"

Naglasila je da se međunarodna zajednica nalazi pred važnim zadacima u vreme punog izazova, te istakla da globalne posledice pandemije kovida-19 naglašavaju potrebu za multilateralnom saradnjom međunarodne zajednice

  • 0
Ana Brnabic, Angela Merkel Foto: Slobodan Miljević

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je premijerki Ani Brnabić na reizboru za šefa srpske vlade i potvrdila podršku Berlina Beogradu na evropskom putu.

- Poštovana premijerko, čestitam Vam od srca na vašem reizboru. Želim vam puno uspeha u novom mandatu - istakla je Merkel.

Naglasila je da se međunarodna zajednica nalazi pred važnim zadacima u vreme punog izazova, te istakla da globalne posledice pandemije kovida-19 naglašavaju potrebu za multilateralnom saradnjom međunarodne zajednice.

- Nemačka snažno podržava evropsku perspektivu Srbije. Kao tesni partner nemačka vlada će Srbiju i dalje rado podržavati na tom putu. To važi za predviđene reforme, posebno u oblasti vladavine prava, kao i u vezi sa normalizacijom odnosa sa Kosovom - poručila je Merkelova.

Video: Ana Brnabić i ministri položili zakletvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA