≫ 

Euleks pretresa kuće Hašima Tačija i Kadrija Veseljija: U toku policijska akcija na više lokacija

Iz misije Euleksa koja pruža logistiku i operativnu podršku za hapšenje optuženih, juče je poručeno da bi svako ko je počinio krivična dela trebalo da odgovara i da bi suđenje trebalo da bude pošteno

  • 6

Pripadnici Euleksa vrše pretres kuća bivšeg predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija, prenose prištinski mediji.

Snage Euleksa se od jutros nalaze i u sedištu Demokratske partije Kosova, dok se ispred prostorija stranke nalaze pripadnici Kosovske policije.

Tači i Veselji se od juče nalazi se u pritvoru Hagu, nakon što je protiv njih potvrđena optužnica od strane Specijalnog suda kojom se, uz druge osumnjičene, terete za niz ratnih zločina na Kosovu, među kojima je i skoro 100 ubistava.

Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici, saopštilo je ranije Specijalizovano tužilaštvo.

Iz misije Euleksa koja pruža logistiku i operativnu podršku za hapšenje optuženih, juče je poručeno da bi svako ko je počinio krivična dela trebalo da odgovara i da bi suđenje trebalo da bude pošteno.

Video: Tači, Veselji i Redžep Seljimi odleteli za Hag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zz

    6. novembar 2020 | 11:37

    Tek sada im pretresaju kuće? Neverovatno, koji amateri...

  • Bgd 011

    6. novembar 2020 | 10:58

    Zakasnili su 20 godina

  • Cika Velja

    6. novembar 2020 | 10:58

    Usvojiti pod hitno zahtev Haradinaja za prekid pregovora sa Srbijom!!! Pa ko je video da se pregovara sa teroristima koji su napokon u Hagu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA