≫ 

Vučić o pobedi Bajdena: Za Srbiju bi bilo bolje da je pobedio Tramp, čestitaću novom predsedniku

"Nadam se da ćemo moći da imao dobru saradnju sa SAD", kazao je Vučić

  • 84

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras novinarima da bi za Srbiju bilo bolje da je pobedio Tramp, ali da sa Bajdenom ima dobre odnose i da je imao prilike da sa njim sarađuje i sastaje se više puta.

- Ima onih koji me napadaju večeras i kažu: "Hvalio si Trampa". Da, i mislite da ću da odustanem od toga? Nikada o Bajdenu nijednu ružnu reč nisam rekao, jer sa Bajdenom sam se video 4 ili 5 puta. Lični moji odnosi sa Bajdenom su bolji nego sa Trampom. On nije učestvovao u bombardovanju i stvaranju nezavisnog Kosova. Ja sam ponosan srpski čovek, nisam se ulizivao Bajdenu ni kad je dolazio u Srbiju. Želim da se zahvalim i Trampu i Ivanki Tramp i Kušneru i Grenelu. Ja imam malo veće srce od tih ljudi koji sada žele da pljujem Trampa. Ja nisam mali miš. Ja se ne ulizujem nikome. Sačuvaću obraz svoj i svoje dece i svoje zemlje - kazao je Vučić i naglasio da će da sačeka jutro da čestita Bajdenu na izboru.

- Pre tri dana sam rekao da će verovatno Bajden da pobedi. Mislim da bi za Srbiju bilo bolje da Tramp pobedi. Ja to mislim i večeras. Čestitaću mu, poželeću mu uspeh sa SAD i to je to. Nadam se da ćemo moći da imao dobru saradnju sa SAD, pri čemu ću da se zahvalim Trampu za sve ono što smo radili zajedno - dodao je.

Džosef Bajden i Alekksandar Vučić Foto: Milena Đorđević

Kako kaže, sačekaže do jutra za slanje zvanične čestitke.

- Ne mogu da budem u prvih 50 belosvetskih koji se guraju da čestitaju. Suviše sam mator i ponosan da bih to radio - dodao je Vučić.

On se zahvalio i Trampovim saradnicima sa kojima je imao prilike da sarađuje.

Vest o pobedi Džoa Bajdena, kandidata Demokratske partije na predsedničkim izborima u SAD obelodanjena je danas oko 17.25 sati na televiziji CNN.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoki

    7. novembar 2020 | 23:40

    Vučić će zasigurno imati bolje odnose sa američkim demokratama,za razliku od njegovih prethodnika.

  • gaga

    7. novembar 2020 | 22:58

    Da će nam biti teško, hoće jer svi znamo koliko Bajden "gotivi" srbe.

  • Ivana

    8. novembar 2020 | 00:41

    Za Srbiju je bilo blje da je pobedio Tramp i to bi zaista trebalo da grade ekonomske odnose. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala Vučiću na svemu što je ekonomski potpuno osnažnio našu državu. SAD i Srbija treba da sarađuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA