• 1

U Skupštini rasprava o Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković jedini kandidat

Janković je nedavno na Odboru za ustavna pitanja zahvalila poslaničkoj grupi Srpske napredne stranke zbog toga što ju je prepoznala kao kandidatkinju koja može da odgovori na zahteve koji se stavljaju pred Poverenika

  • 1
Sednica Skupštine Srbije

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Skupština Srbije počela je raspravu o izboru Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, a za tu funkciju predložena je Brankica Janković.

Janković je nedavno na Odboru za ustavna pitanja zahvalila poslaničkoj grupi Srpske napredne stranke zbog toga što ju je prepoznala kao kandidatkinju koja može da odgovori na zahteve koji se stavljaju pred Poverenika.

Kada je reč o budućim prioritetima, ona je dodala da su oni diktirani zakonskim ovlašćenjima i da će najpre da razmatra pritužbe koje su stigle u periodu od kada joj je prestao mandat do sada.

Janković je istakla da će posvećeno raditi sa najosetljivijim grupama i dati im podršku u vezi sa epidemiološkom situacijom.

Najavila je saradnju sa svim državnim organima i organizacijama civilnog društva.

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Janković kaže da će nastaviti da radi po pritužbama, navodeći da je do sada bio vrlo visok stepen postupanja organa po preporukama Poverenika.

Takođe, organizovaće, kaže, okrugle stolove, debate i dijaloge u koje će uključiti sve partnere, ministarstva, medije i druge.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MONARHISTA

    KONAČNO OVAJ CIRKUS NIJE AKTUELAN

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima