Stefanović: Hoćemo da vojska bude potpuni garant stabilnosti

Stefanović je kazao da je vojska sistem kojem je stalno potrebno više modernizacije, da će se još više ulagati i dodao da su dve nove stvari uvedene uvojsku - pomenuti ruski tenk i oklopno vozilo za izviđačke potrebe BRDM 2MS

  • 4
STEFANOVIC MEDIJI KONFERENCIJA Foto: Tanjug/Sava radovanović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da Vlada Srbije želi da sve što je u sastavu Vojske Srbije bude moderno, potpuno adekvatno prema planovima Generalštaba, da može da odgovori na svaku potencijalnu pretnju i da Vojska Srbije zaista bude potpuni garant stabilnosti.

On je za televiziju Pink rekao da predsednik Aleksandar Vučić izuzetno dobro razume potrebu da se vojska modernizuje i da Vojska Srbije ima podršku i svog predsednika, ali i Vlade Srbije i istakao da je poruka koju je predsednik poslao juče iz Niša da će plate u vojsci biti povećane jeste jedna izuzetno pozitivna poruka koja jako puno znači.

Stefanović je kazao da je vojska sistem kojem je stalno potrebno više modernizacije, da će se još više ulagati i dodao da su dve nove stvari uvedene uvojsku - pomenuti ruski tenk i oklopno vozilo za izviđačke potrebe BRDM 2MS.

Prema njegovim rečima, novi tenkovi T-72 značajno su modernizovani i sada njihov oklop omogućava mnogo bolju zaštitu posade i tenka.

Kako je rekao, Vojska Srbije mora da bude čvrsta i da će se u tom pravcu i nastaviti.

Modernizacija vazduhoplovstva je takođe u toku, rekao je Stefanović.

- Mi se trudimo da ono što je perspektivno i što možemo da koristimo u budućnosti modernizujemo i nabavkom novih sistema tamo gde je moguće - rekao je ministar.

Video: Vojska Srbije predstavlja tenkove T-72MS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RODJAK

    29. novembar 2020 | 23:09

    JEL OVAJ CUO DA SE PUCA NA JUGU

  • Ivan

    29. novembar 2020 | 19:42

    Kako Nebojsa brzo ovladao materijom, kako li ce tek sada da razvije prodicno biznis mogu samo da zamislim!

  • FANTOM

    29. novembar 2020 | 17:00

    Ma pusti vojsku, kovid nas desetkova. Drugi i treći poziv skoro svi izbačeni iz stroja. Zadrži miroljubivu politiku dok vremenom ih ponovo ne napunimo. Za krst časni i slobodu svetlu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA