Poslanici u Skupštini Srbije razmatrali izveštaje nezavisnih tela

U Skupštini Srbije su bili i predstavnici nezavisnih regulatornih tela

  • 1
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Poslanici Skupštine Srbije odražli su danas novu sednicu na kojoj razmatraju izveštaje o radu Agencije za borbu protiv korupcije, Fiskalnog saveta, Komisije za hartije od vrednosti za 2019. godinu.

Narodna skupština započela je zajednički jedinstveni pretres o tačkama od 1. do 4, odnosno o Izveštaju o radu Agencije za borbu protiv korupcije za 2019. godinu, sa Predlogom zaključka Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, Izveštaju o radu Fiskalnog saveta za 2019. godinu, sa Predlogom zaključka Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, Izveštaju o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u periodu od 1. januara do 31. decembra 2019. godine, sa Predlogom zaključka Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Godišnjem izveštaju Komisije za hartije od vrednosti za 2019. godinu, sa Predlogom zaključka Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Predložene akte obrazložili su predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dr Aleksandra Tomić, zamenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Dejan Damjanović i predsednik Komisije za hartije od vrednosti Marko Janković, a sednici prisustvuju i predsednik Fiskalnog saveta dr Pavle Petrović i predsednica Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki Hana Kukić, sa saradnicima.

U toku dana, Narodna skupština konstatovala je prestanak mandata narodnim poslanicima Anamariji Viček i Atili Juhas, pre isteka vremena na koji su birani, danom podnošenja ostavke.

U nastavku rada, Narodna skupština je na osnovu Odluke Republičke izborne komisije i Izveštaja Odbora za administrativno - budžetska i mandatno - imunitetska pitanja i shodno članu 27. stav 5. Zakona o izboru narodnih poslanika konstatovala potvrđivanje mandata narodnim poslanicima Rozaliji Ekres i Danielu Đivanoviću, izabranih sa Izborne liste Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor.

Do kraja dana, Narodna skupština zaključila je zajednički jedinstveni pretres o tačkama od 1. do 4. dnevnog reda sednice.

Narodna skupština nastavlja sa radom u sredu, 2. decembra, sa početkom u 10 časova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MONARHISTA

    2. decembar 2020 | 18:21

    OVO JE KAO TURSKE SERIJE NA SRPSKOJ TELEVIZIJI ŽAO MI JE AMSORI SVE SMO GORI I GORI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA