Gaši tvrdi da lideri tzv. OVK nisu u Hagu zbog izveštaja Dika Martija, već zbog ovog dokumenta

Advokat nudi 10.000 evra onome ko mu lično taj dokument donese u kancelariju

  • 1
Specijalni sud u Hagu, Hašim Tači, Kadri Veslji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići

Foto-montaža: Wikimedia/ ICTY staff, Tanjug/AP, kosovo-online.com, Youtube/KlanKosova

Advokat Tom Gaši izjavio je da je bivšeg predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i druge u zatvor poslao izveštaj bivšeg tužioca na Kosovu Klinta Viliamsona i ponudio nagradu od 10.000 evra za svakog poslanika koji mu donese izveštaj.

On je optužio poslanike u prištinskoj skupštini da nikada nisu pročitali izveštaj Klinta Vilijamsona, prenosi portal Reporteri.

- Izveštaj koji je Hašima Tačija i ostale poslao u zatvor nije izveštaj Dika Martija, to je izveštaj Klinta Vilijamsona, koji naši poslanici nikada nisu pročitali. Onaj koji ga je pročitao i koji ga ima, neka ga donese sutra do mene u moju kancelariju u centru Prištine. Ne dajem mu puno novca osim 10.000 evra. Ali ne poštom, već lično - rekao je Gaši.

Vilijamson bio je glavni tužilac Specijalnog tima Evropske unije za zločine na Kosovu od 1999. godine, formiranog nakon izveštaja bivšeg izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji je vođe tzv. OVK doveo u vezu sa teškim zločinima i trgovinom organima.

Pre šest godina, Vilijamson je tvrdio da nije našao dokaze za pokretanje optužnice za trgovinu organima, ali i da su pribavljeni dokazi dovoljni za pokretanje optužnica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    3. decembar 2020 | 18:40

    Ako on kaze mora da bude tacno. Kako im je u burdelju mogo mi ih zao, suza mi suzu nestize velika je to zalost. Sta ce jadni stiglo ih .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA