• 1

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Bugarske

Predsednik Vučić je rekao da Srbija ceni podršku Bugarske u procesu pridruživanja EU

  • 1
Aleksandar Vučić, Radko Vlajkov

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Bugarske Radka Vlajkova i zahvalio mu na značajnom doprinosu razvoju srpsko-bugarskih odnosa tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija i Bugarska imaju dobre odnose, mnogo bolje nego drugi u regionu, i uputio pozdrave predsedniku Radevu i premijeru Borisovu.

Ambasador Vlajkov je zahvalio predsedniku Vučiću na ličnom doprinosu u intenziviranju saradnje dveju zemalja i podizanju bilateralnih odnosa na nivo koji je ocenio kao najbolji u istoriji.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija ceni podršku Bugarske u procesu pridruživanja EU.

Predsednik Vučić i ambasador Vlajkov su izrazili uverenje da će ekonomske veze ojačati, kao i saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa, i konstatovali da se trgovinska saradnja u poslednjih nekoliko godina gotovo udvostručila.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Oni su, takođe, konstatovali da će od najvećeg značaja da bude završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, kao i gasovoda Balkanski tok.

Predsednik Vučić je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, jer ga smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj.

Predsednik Vučić je ambasadoru Vlajkovu poželeo mnogo uspeha na novoj ambasadorskoj dužnosti, koju uskoro preuzima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima