≫ 

U Srbiji se razmatra uvođenje služenja redovnog vojnog roka: Da li biste podržali ovaj predlog?

Ministar Stefanović je ranije izjavio da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka

Nebojsa Stefanovic, Vojna bolnica Karaburma Foto: mod.gov.rs

Spekulacije koje su se pojavile u javnosti da postoji ideja da se otpusti više hiljada profesionalaca iz Vojske Srbije, a povodom ideje o razmatranju uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, apsolutna su laž, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

On je istakao da ne samo da se ne planira otpuštanje profesionalaca u vojsci, već se planira zapošljavanje novih, kao i značajno povećanje plata.

- Zaposleni u Vojsci Srbije dobiće ove godine, pored povećanja od pet odsto koje dobijaju svi, i dodatnih 10 procenata, od čega će najviše dobiti vojnici sa najmanjom platom - rekao je Stefanović.

- Više puta sam rekao i ponoviću - snaga Vojske su njeni ljudi - istakao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane i dodao da će se ulagati ne samo u veće plate vojnika, već i u njihovu opremu i uslove rada.

Naveo je i da će se paralelno i dalje temeljno raditi na razmatranju ideje o uvođenju služenja redovnog vojnog roka, što ne predstavlja nikakav razlog za otpuštanje vojnika.

VLADA CLANOVI BIOGRAFIJE Nebojša Stefanović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Želimo jaku, snažnu, opremljenu i dobro plaćenu Vojsku, jer je samo takva vojska garant stabilnosti i bezbednosti Srbije i da ćemo se za to boriti - zaključio je Stefanović.

Ministar je ranije izjavio da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali je istakao da odluka o tome neće biti brzopleto doneta, jer je važno da se čuju svi argumenti.

- Hoćemo da u jednoj širokoj javnoj raspravi, u razgovoru sa građanima i strukom donesemo odluku koja će garantovati da Vojska Srbije ima urednu popunu, da ima rezervu... Pažljivo osluškujemo sve argumente - rekao je Stefanović za TV Prva.

Video: Ona je žena pilot helikoptera: Lidija Petrović ponosno stoji rame uz rame sa muškarcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draško®️

    3. januar 2021 | 17:02

    Učesnik sam svih ratova od 91-e kao redovni vojnik a zakljucno sa 99-om na Kosovu. Ne pada mi na pamet da detetu to dozvolim prvo iz razloga sto zadnjih 20 god deca su bila toga poštedjena pa sto bi sad moje dete to umesto njih sluzilo. Druga stvar necu da razmisljam da ga mozda i Hag bude trazio sto je branio svoju Državu, pošto je tako nesto kod nas vidjeno. Trece kad se resi slucaj ubijenih gardista na Topčideru možda razmislim.

  • Đorđe

    3. januar 2021 | 17:02

    Kao neko ko je petnaest meseci gulio podržavam odluku, ali prvo ministri da služe ceo vojni rok kao i poslanici!

  • 🏴‍☠️🇷🇸

    3. januar 2021 | 17:23

    Naravno, da nam se bar malo vrati u normalu omladina. Za pocetak 6mes a posle moze i 12.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA