Vjosa Osmani za preispitivanje sporazuma iz Vašingtona i Brisela

Postoje pitanja poput jezera Gazivode i drugih političkih pitanja o kojima moramo da vidimo kakav je stav Bajdenove administracije - izjavila je ona

  • 5
Vjosa Osmani Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Vršilac dužnosti predsednika privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da nakon što administracija Džo Bajdena dođe na vlast, u Prištini treba da insistiraju na razmatranju i preispitivanju sporazuma sa Beogradom, potpisanog za vreme vladavine Donalda Trampa.

Osmanijeva veruje da su delovi sporazuma štetni. Smatra da treba razgovarati i o delu sporazuma iz Brisela 2015. godine, zbog Zajednice srpskih opština.

- Moramo da sednemo i razgovaramo sa timom američkog predsednika Bajdena, da vidimo šta oni misle o onim pitanjima koja su dogovorena kao obećanja, a ne kao sporazum - rekla je Osmani za Birn Kosovo.

U Prištini su izražene rezerve oko toga da li sve tačke vašingtonskog sporazuma idu njima u korist.

- Postoje pitanja poput jezera Gazivode i drugih političkih pitanja o kojima moramo da vidimo kakav je stav Bajdenove administracije - rekla je Osmani i dodala da "nije od onih koji misle da će nova administracija odbaciti sporazum u kantu".

Takođe, nada se da će administracija Bajdena da se založi za preispitivanje sporazuma potpisanog sa Beogradom 2015. godine o uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom.

Osmanijeva tvrdi da će sporazum, koji je potpisao bivši premijer Isa Mustafa, "Kosovo učiniti disfunkcionalnim".

- Uverena sam da je u interesu ove administracije da održi Kosovo funkcionalnim - rekla je Vjosa Osmani koja obavlja dužnost predsednika, pošto je Hašim Tači podneo ostavku nakon optužnice Specijalnog suda.

Ona je raspisala vanredne izbore za 14. februar, a očekuje se da će na njima da nastupi na listi pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija koji se vide kao osvajači najviše poslanika u budućem sazivu parlamenta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neozbiljni Albanci

    8. januar 2021 | 11:14

    Sa njima se ne može razgovarati! Već dogovoreno i potpisano oni bi da menjaju !

  • Ogi

    8. januar 2021 | 11:13

    Ova utovljena ... o nečemu priča?

  • petarleskovac

    8. januar 2021 | 12:43

    U pravu je zena,posto sa njima nema razgovora,sve obustaviti,zabraniti siptarima da ulaze na teritoriju Srbije,ukinuti svima Srpske pasose,jedan od prioriteta,ako zelimo dobro svojoj drzavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA