• 9

Evropska komisija regovala na Haradinajeve izjave o "Velikoj Albaniji"

Evropska komisija izrazila je danas neodobravanje

  • 9
Evropska komisija Brisel

Evropska komisija Brisel / Foto: Shutterstock

Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednosti.

- Politički lideri u regionu treba da daju primer u promociji klime međusobnog poverenja, negovanju dobrosusedskih odnosa, regionalne saradnje i principa i vrednosti za koje se zalaže EU - rečeno je Tanjugu u Evropskoj komisji.

U Komisiji dodaju da se to odnosi i na period izborne kampanje, u kojoj se tzv. Kosovo trenutno nalazi.

U evropskim diplomatski izvorima napominju da ne žele da komentarišu "slične izjave" i time "daju na značaju" onima koji ih koriste u političke svrhe.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    Obe strane da se suzdrze radikalnih izjava

  • Tomić Bane

    I koga su lupili po prstima? Haradinaja? Ne bato, budite bar sa naslovom konkretniji. Poruka ima jednaku vrednostj i za Šiptare i za Srbiju?

  • Vitez Koja

    Ala su im rekli, baš su bili oštri.Oni su jedino prema nama bili oštri, jer im se tako tada moglo, a i EU i EK se već decenijama bavi rektalnom spelologijom nad Amerima, pa rade isključivo kao njihova produžena ruka i za njihove interese.Sutra da ih pozovu Ameri da im uslove nešto, izvinjavali bi se Šiptarima i napali nas što se protivimo tako dobroj ideji.Da se razumemo ja jesam za EU zbog određenih naših interesa, ali toliko licemerje koje stiže sa zapada je nepodnošljivo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima