≫ 

Vučić: Vakcinisaću se kad pređemo milion ili dva vakcinisanih građana

Tada će, kako je rekao, smeti i imati moralno pravo na to

  • 29
Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije rekao je da će se vakcinisati protiv korona virusa kada pređemo milion ili dva vakcinisanih građana u Srbiji.

- Kada pređemo broj od milion ili dva građana Srbije, onda ću se i ja vakcinisati. Računam da sam u grupi koja može da sačeka sa vakcinacijom - rekao je predsednik Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Tada će, kako je rekao, smeti i imati moralno pravo na to.

Podsetimo, predsednik je rekao da u Srbiju sutra stiže 500.000 kineskih, do kraja februara 88 hiljada Fajzerovih vakcina, uskoro i AstraZeneka.

- Ono što je najvažnija vest je kako i na koji način nabavljamo vakcine, jer su one danas život. Do kraja februara u Srbiju stiže 88 hiljada Fajzerovih vakcina, a sutra stižu i nove doze kineskih vakcina - rekao je predsednik.

On je rekao da je rano jutros stiglo 50 000 ruskih vakcina, za 15 dana za revakcinaciju stiže još, do kraja februara još 88 hiljada Fajzer vakcina, a do 20. februara 150.000 Astra-zeneka vakcina.

Zahvalio je i prijateljima iz Britanije i Indije sa kojima je dogovarano oko AstraZeneka vakcine i to ne onih koje svakako dobijamo preko Kovaksa.

- Sutra poslepodne stiže još 500.000 kineskih vakcina, a do kraja meseca ćemo imati ukupno 2 miliona doza vakcina kojima će biti vakcinisano milion građana - rekao je predsednik posle samita.

Video: Predsednik otkrio kada će se vakcinisati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA