Kancelarija za KiM osudila zabranu ulaska novinarskim ekipama na teritoriju Kosova

Ekipa regionalne televizije "Kraljevo" danas je, posle više sati zadržavanja na Jarinju, vraćena sa tog administrativnog prelaza bez obrazloženja, isti tretman sinoć je doživela i ekipa Televizije "Pink"

  • 4
Policija, Jarinje, FK Crvena zvezda Foto: Telegraf

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudila odluku privremenih institucija u Prištini da novinarskim ekipama TV Kraljevo i TV Pink zabrane da danas izveštavaju sa izbora na Kosovu i Metohiji.

Televizijskim ekipama te dve medijske kuće tzv. kosovska policija nije dozvolila prelaz preko administrativne linije na Jarinju, saopšteno je iz Kancelarije.

Kako se navodi, ekipa regionalne televizije "Kraljevo" danas je, posle više sati zadržavanja na Jarinju, vraćena sa tog administrativnog prelaza bez obrazloženja.

Isti tretman sinoć je doživela i ekipa Televizije "Pink", koja je na prelazu čekala više od četiri sata, da bi im oko ponoći bilo rečeno da ne mogu da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

- Po sredi je nezapamćeno kršenje prava na slobodu izveštavanja, informisanja i novinarskog rada, o čemu je Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestila i administraciju u Briselu - navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju zahteva se od privremenih institucija u Prištini da omogući slobodno i nesmetano izveštavanje medija.

Dodaju da se očekuje od međunarodnih predstavnika da osude takav čin i prema njemu se jasno odrede kao nedopustivom pritisku na slobodu medija, što su, ocenjuju, vrednosti koje ne smeju biti ugrožene nečijom samovoljom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Copy/Paste

    14. februar 2021 | 16:07

    Jel vi umete nešto konkretno da uradite osim da osuđujete svako sprdanje tzv Kosova sa nama.

  • D.V.

    14. februar 2021 | 17:37

    Kosovo je okupirano

  • Dr Anja

    14. februar 2021 | 20:03

    Dosta je priče,treba preci na dela:vratiti i njih sa granice - ne mogu da ulaze u srpske gradove,pa da vidimo sta ce onda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA