"Ovo je antikorupcijski zakon par ekselans": Popović o Zakonu o poreklu imovine

- Poreskoj upravi daćemo svu podršku, kao i tužilaštva i sudovi svi će ucestvovati u toj borbi kako bi Zakon sproveli na najbolji mogući način u delo - rekla je ministarka pravde

  • 2
Maja Popović Maja Popović / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarka pravde Maja Popović obećala je u ime Vlade Srbije da će borba protiv korupcije i kriminala biti nepokolebljiva.

Popović je u Skupštini Srbije, gde je sinoć završena načelna rasprava o izmenama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, rekla da će Poreskoj upravi u okviru koje je formiran poseban sektor za poreklo imovine svi pomagati, saopštilo je Ministarstvo pravde.

- Poreskoj upravi daćemo svu podršku, kao i tužilaštva i sudovi svi će ucestvovati u toj borbi kako bi Zakon sproveli na najbolji mogući način u delo - rekla je ministarka pravde.

Popović je izrazila žaljenje sto pojedini poslanici neosnovanim navodima pokušavaju da umanje borbu države protiv korupcije i kriminala.

- Ovo je antikorupcijksi zakon par ekselans. Ova država i ova vlada pokazala je da se jasno odredila i protiv korupcije i kriminala - rekla je ministarka i dodala da svi mogu da se uvere šta je na tom polju urađeno prethodnih nedelja.

Ministarka je naglasila da se nezakonito stečena imovina može utvrditi samo u toku sudskog, krivičnog postupka.

Ovde se radi o razlici u imovini koju je neko stekao i prihodima koje ima, a to mora da se utvrđuje na bazi odredaba ovog zakona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    24. februar 2021 | 09:46

    Bravo imate podrsku od naroda dosta je bogacenja na racun postenog naroda, zamislite politiku uzimali kredite od banke bankrotirali preneli imovinu na svoje bliznje vilaI u centru grada I banka kaze koja je bankrotirala nista se na njemu ne vodi prekinuli potraznju a tu sam I ja zrtva ne trebalo im nista.

  • Niki

    24. februar 2021 | 17:15

    Imam malu penziju ali smo moja zena I ja 27 godina radili u inostranstvu I od tih para kupili stan od oko 200000 evra u Beogradu. Na kompjuteru ce biti velika razlika izmedu prihoda I vrednosti imovine pa se moze desiti da nas posalju na sud. Kako dokazati da smo postenim radom zaradili I kupili stan? Donosili smo svake godine dozvoljenih 5000-10000 evra u gotovom, za toliko ne trebaju papiri. Ko ce da plati sudske troskove? Ja necu pa sta bude. Sve sam radio po vazecem zakonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA