Dačić o navodnom "non pejperu" za priznanje tzv. Kosova: Ne gubite vreme sa takvim stvarima

Situacija se promenila na međunarodnom planu jer Priština više nigde ne može da uđe u neku međunarodnu organizaciju - rekao je predsednik Narodne skupštine

  • 9
Ivica Dacic Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je danas, povodom najava da bi Vašington i Brisel mogli da dostave Beogradu neformalni dokument sa zahtevom da prizna Kosovo, da "nema potrebe da neko gubi vreme s takvim stvarima".

On je za TV Prva rekao da s tim papirom ne treba da dolaze kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema njegovim rečima, situacija se promenila na međunarodnom planu jer Priština "više nigde ne može da uđe u neku međunarodnu organizaciju".

- Kad smo Vučić i ja počeli da se bavimo ovim pitanjima, većina država u svetu je priznala Kosovo a danas u Generalnoj skupštini UN ima više zemalja koje ne priznaju Kosovo - kazao je Dačić.

Pojedini mediji preneli su u četvrtak da Brisel i Vašington u koordinaciji pripremaju "nonpejper" u kom će od državnog vrha Srbije tražiti da se obaveže da prizna Kosovo, ali i da preispita odnose sa Rusijom i Kinom.

Ta pisanja u EU su ocenili kao "neosnovane spekulacije".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KM-1

    26. februar 2021 | 11:00

    Samo odlažete priznanje koje ćete kad-tad da potpišete,ne činite dobro ljudima Srbije koji žele samo da rade i pristojno žive bez sukoba i krvi,dosta im je ponižavajućeg života.

  • ZA

    26. februar 2021 | 11:17

    Šta li očekujete kao rešenje,povratak na pređašnje nije više moguć i samo odlažete koje ne ide našu korist.

  • 011

    26. februar 2021 | 11:05

    E vala bas ce da oni tebe da te pitaju sta ce da u rade ja jedino mogu da kazem da ce ovi 5 drzava eu brzo koju do sada nisu priznale Kosovo ima da urade do kraja godine sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA