• 1

"Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou": Brnabić i ambasador Bilgič o saradnji i daljim planovima

Ambasador Bilgič je istakao da Turska Srbiju smatra velikim prijateljem i najvažnijom zemljom u regionu, koja umnogome doprinosi njegovoj stabilnosti i saradnji

  • 1
Ana Brnabić Siniša Mali

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa odlazećim ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičom o postignutim rezultatima u saradnji i bilateralnim odnosima dve države, kao i o planovima i projektima za budući period.

Ambasador Bilgič je istakao da Turska Srbiju smatra velikim prijateljem i najvažnijom zemljom u regionu, koja umnogome doprinosi njegovoj stabilnosti i saradnji.

Brnabić je ocenila je da su odnosi i saradnja Srbije i Turske trenutno na najvišem nivou, i da umnogome doprinose, ne samo bilateralnim odnosima i razvoju ekonomije, već i stabilnosti našeg regiona.

Sumirajući zajedničke projekte, Brnabić je istakla da su posebno značajni oni u oblasti infrastrukture, a izdvojila projekat regionalnog prijateljstva i prosperiteta, auto-put Beograd - Sarajevo, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Bilgič je naveo da u ovom trenutku u Srbiji posluje oko 1.000 turskih kompanija i da će se taj broj povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je Srbija postigla.

Osim projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, Bilgič je istakao i značaj obnove kulturno-istorijskih spomenika u Srbiji, poput planiranih radova na rekonstrukciji Golubačke tvrđave, kao i rekonstrukciju Kasapčića mosta u Užicu, koji je prema njegovim rečima, simbol srpsko-turskog prijateljstva.

ambasador Turske u Srbiji Tandžu Bilgić

Ambasador Tanžu Bilgič je istakao da Turska Srbiju smatra velikim prijateljem i najvažnijom zemljom u regionu, koja umnogome doprinosi njegovoj stabilnosti i saradnji-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ambasador je iskoristio priliku da čestita na uspešnom procesu imunizacije u Srbiji.

On je čestitao premijerki Brnabić i na svemu postignutom proteklih godina i izuzetnoj saradnji sa Vladom Srbije koju je imao tokom svog mandata.

Brnabić je poželela mnogo uspeha ambasadoru Bilgiču u budućem profesionalnom angažovanju i na ličnim uspesima tokom svog mandata u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima