Haradinaj bi priznanje, Hodžaj izvinjenje zbog mape: Kako je protekla Lajčakova poseta Prištini

Drugog dana posete specijalni izvestilac EU za dijalog Miroslav Lajčak sastao se na odvojenim sastancima sa političarima iz Prištine

Komentari

 • Vitez Koja

  Biće kako biti mora i kada biti mora. Mislim da se ni Amerima to ne rešava, već im odgovara ovaj stalni konflikt.Ne vidim nikakav interes njihov da to rešavaju, nisu oni nikada bili dobronamerni za bilo koga osim za isključivo svoje interese.Sa Kosovom i Metohijom oni drže pod tenzijom region, EU, Rusiju.Sa druge strane peglaju svoje odnose sa Islamskim zemljama(Saudi Arabija, Emirati, Turska...) preko Bosne i Kosova, a kako mi pojačamo saradnju sa Rusijom ili Kinom tako oni jačaju pritisak na nas, preko Šiptara i Bošnjaka.Sve dok Amerima ne zaigra mečka pred njihova vrata i izgube toliku globalnu moć, to se neće rešiti, jer će tada morati brinuti o drugim stvarima, pa i napuštati neke svoje projekte.Ovo sve ostalo što se dešava, kao neki pregovori, ustvari su sprdnja i služe da neki službenici iz EU sebi uzimaju neke masne plate, bez ikakvog uticaja na situaciju.Mislite da oni ne znaju da je nama ili bilo kome na svetu neprihvatljivo da ti neko pleme otme teritoriju na tako bahati način.Šiptari su nebitni u celoj priči, samo su instrument za ostvarivanje nekih Američkih ciljeva.

  • Kojo

   @Vitez Koja

   Zar nisu i interesi Rusije i Kine na Balkanu isti kao i Američki,a patriote viču braća Rusi,braća Kinezi a njih zabole za "braću Srbe".

  • Vitez Koja

   @Vitez Koja

   @Kojo, ako baš hoćeš Rusima odgovara i jedno i drugo.To što Ameri i EU insistiraju na priznanju, Rusima ide na ruku zbog Krima,Donjecka, Dobasa,.A odgovara im i to što su Ameri i NATO prekršili sva moguća međunarodna prava sa pa ih drndaju i za to.Možda ima i nešto emocija, ali u politici su uglavnom interesi.Što se Kineza tiče mislim da oni za sada imaju samo ekonomske interese prodora u Evropu i rado rade sa onim ko god hoće.Obzirom da tate Ameri ne dozvoljavaju balavurdiji iz EU da sarađuju sa Kinezima, oni onda rade sa nama malo više, mada rade i sa Mađarima i nemaju za sada neki veći politički uticaj.

 • goća lugano

  Nije mi jasno šta to znaci uzajamno priznanje?Mi vas ne priznajemo jer ste vi u sastavu Srbije,i nije mi jasno šta vi Šiptari ima da priznajete...

  • Lugano

   @goća lugano

   Ili si lud ili se samo praviš,Bog će ga znati.

 • nikolas

  A DALI MOZE I JEDNO KOLCE DA VAM SRBI ODSVURAJU !!! BICE SVE RESENO PO REZOLUCIJI SAVETA BEZBEDNOSTI 1244 !!! NECE BITI VELIKE ALBANIJE !!!

  • 1245

   @nikolas

   Ipak će biti rezolucija 1245,ova stara nije u upotrebi više.

 • Mikulovac

  A sto SAD zasto ne Rusija pa i oni nesto znaju o strategiji!!!

  • Rusofil

   @Mikulovac

   Rusu dobili opet sankcije tako da se polako isključuju iz igre.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima