Samoopredeljenju do sada 57 poslaničkih mandata, Kurti siguran: Imamo podršku za formiranje Vlade

Za prebrojavanje je ostalo još nešto manje od polovine od 57.000 glasova pristiglih iz dijaspore. Većinu do sada prebrojanih glasova dobilo je Samoopredeljenje

  • 0
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Brojanjem uslovnih, glasova osoba sa posebnim potrebama i polovine glasova dijaspore, pokret Samoopredeljenje je obezbedio 57 poslanika u skupštini u Prištini.

Za prebrojavanje je ostalo još nešto manje od polovine od 57.000 glasova pristiglih iz dijaspore. Većinu do sada prebrojanih glasova dobilo je Samoopredeljenje.

Pre prebrojavanja uslovnih i glasova dijaspore Samoopredeljenje je obezbedilo 56 poslaničkih mesta.

Skupština u Prištini ima 120 poslaničkih mesta. Za formiranje neophodne većine, Samopredeljenju su potrebna još četiri poslanička mandata.

Danas ili sutra, očekuje se da Centralna izborna komisija proglasi konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 14. februara.

Od dana proglašenja konačnih rezultata, počinju da teku rokovo za konstitusanje novog saziva skupštine i formiranje nove vlade. Do maja kosovska skupština treba da izabere i novog predsednika privremenih prištinskih institucija.

Kurti:Imamo dovoljan broj poslanika za formiranje vlade

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da njegova stranka ima dovoljan broj poslanika za formiranje vlade, kao i da on ne pravi kompromise sa starim režimom.

Izbori, KIM, Kosovo, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP

Kurti je novinarima u Tirani rekao da će imati i više od 61 poslanika za formiranje vlade, kao i da ne moraju da prave kompromise sa "eksponentima starog režima", prenosi portal Reporteri.

On je kazao da će njegova vlada imati podršku dva manjinska poslanika - Bošnjaka Emilja Redžepija i Egipćanina Elberta Krasnićija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA