• 0

Ješić: Đilas u DS jači od Tadića!

On je naglasio da se u delu demokrata koji podržavaju beogradski i vojvođanski odbor, odnosno Ðilasa i Pajtića, još nije razgovaralo o kandidatima, ali da očekuje da Ðilas uđe u trku za predsednika

  • 0

Član Glavnog odbora DS Goran Ješić izjavio je danas da očekuje da se u trci za novog predsednika demokrata nađu Boris Tadić i Dragan Ðilas, i ocenio da je ishod glasanja članova odbora koji su većinski podržali predlog Bojana Pajtića i Ðilasa da se na izbornoj skupštini glasa delegatskim sistemom jasno pokazao snage dva kandidata.
- Na jednoj strani izdvojili su se odbori koji imaju ozbiljne političke rezultate i na drugoj oni koji su imali loš rezultat. To je pokazalo glasanje i to je pokazao rezultat glasanja - rekao je Ješić Tanjugu.

On je naglasio da se u delu demokrata koji podržavaju beogradski i vojvođanski odbor, odnosno Ðilasa i Pajtića, još nije razgovaralo o kandidatima, ali da očekuje da Ðilas uđe u trku za predsednika.
- Znam koliko i vi. Nismo do sada uopšte razgovarali o kandidatima. Očigledno je to da je Boris Tadić juče objavio svoju kandidaturu i da je to nešto što se vidi i druga stvar jeste da ja očekujem da se kandiduje i Dragan Ðilas - kazao je Ješić.
On nije isključio mogućnost da se još neko kandiduje: "Verovatno postoje i drugi zainteresovani za to mesto".
Ješić je ocenio da je prihvatanjem vanredne izborne skupštine demokrata ispunjen glavni cilj opcije koja se zalaže za promene rukovodstva.
- Prihvaćen je naš zahtev, što je bio glavni cilj u ovom trenutku - da se DS konsoliduje, sazove izbornu skupštinu i izabere i novu politiku i nove ljude koji će voditi stranku. I to je prihvaćeno - naveo je Ješić.
On je dodao da odluka da za datum održavanja izbora prihvati Tadićev predlog (10. novembar), a ne predlozi druge strane (14. oktobra) ne menja suštinu stvari.
- Oko 250 do 260 članova glavnog odbora dostavilo je dopis, koji su potpisali lično, da datum izbora bude u oktobru. Na predlog Borisa Tadića taj datum je pomeren za novembar, što, prema mom mišljenju, ne menja nikako suštinu čitave stvari - kazao je Ješić, i dodao:
- Ja očekujem da posle izbora DS pre svega postavi novu programsku platformu, koja će biti više leva nego sada, dakle u duhu sociodemokratskih puteva DS, kao i da će biti usvojena nova politika - kazao je Ješić.
(Izvor: Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima