Ješić: Đilas u DS jači od Tadića!

On je naglasio da se u delu demokrata koji podržavaju beogradski i vojvođanski odbor, odnosno Ðilasa i Pajtića, još nije razgovaralo o kandidatima, ali da očekuje da Ðilas uđe u trku za predsednika

  • 0

Član Glavnog odbora DS Goran Ješić izjavio je danas da očekuje da se u trci za novog predsednika demokrata nađu Boris Tadić i Dragan Ðilas, i ocenio da je ishod glasanja članova odbora koji su većinski podržali predlog Bojana Pajtića i Ðilasa da se na izbornoj skupštini glasa delegatskim sistemom jasno pokazao snage dva kandidata.

- Na jednoj strani izdvojili su se odbori koji imaju ozbiljne političke rezultate i na drugoj oni koji su imali loš rezultat. To je pokazalo glasanje i to je pokazao rezultat glasanja - rekao je Ješić Tanjugu.

On je naglasio da se u delu demokrata koji podržavaju beogradski i vojvođanski odbor, odnosno Ðilasa i Pajtića, još nije razgovaralo o kandidatima, ali da očekuje da Ðilas uđe u trku za predsednika.

- Znam koliko i vi. Nismo do sada uopšte razgovarali o kandidatima. Očigledno je to da je Boris Tadić juče objavio svoju kandidaturu i da je to nešto što se vidi i druga stvar jeste da ja očekujem da se kandiduje i Dragan Ðilas - kazao je Ješić.

On nije isključio mogućnost da se još neko kandiduje: "Verovatno postoje i drugi zainteresovani za to mesto".

Ješić je ocenio da je prihvatanjem vanredne izborne skupštine demokrata ispunjen glavni cilj opcije koja se zalaže za promene rukovodstva.

- Prihvaćen je naš zahtev, što je bio glavni cilj u ovom trenutku - da se DS konsoliduje, sazove izbornu skupštinu i izabere i novu politiku i nove ljude koji će voditi stranku. I to je prihvaćeno - naveo je Ješić.

On je dodao da odluka da za datum održavanja izbora prihvati Tadićev predlog (10. novembar), a ne predlozi druge strane (14. oktobra) ne menja suštinu stvari.

- Oko 250 do 260 članova glavnog odbora dostavilo je dopis, koji su potpisali lično, da datum izbora bude u oktobru. Na predlog Borisa Tadića taj datum je pomeren za novembar, što, prema mom mišljenju, ne menja nikako suštinu čitave stvari - kazao je Ješić, i dodao:

- Ja očekujem da posle izbora DS pre svega postavi novu programsku platformu, koja će biti više leva nego sada, dakle u duhu sociodemokratskih puteva DS, kao i da će biti usvojena nova politika - kazao je Ješić.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA