• 0

Palma: Grčka mora da gleda svoj ekonomski interes pre svega i otvori granice za turiste iz Srbije

Grčka bi morala da gleda svoj ekonomski interes pre svega, pa tek onda interes EU, da sarađuje sa svima, dovodi investitore iz čitavog sveta i naravno da otvori granice za turiste iz Srbije - rekao je Dragan Marković Palma

  • 0
Dragan Marković Palma

Foto: TV Palma Plus

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma juče se u dva navrata sastao sa sa ministrom turizma ove zemlje Harisom Teoharisom.

On je insistirao da ministar Teoharis kaže kada će otvoriti granicu za turiste iz Srbije i istakao da iako je Grčka članica EU, ponekada treba da pokaže i svoju autonomiju.

- Države EU koje nisu naklonjene Srbiji stalno nam zameraju što smo napravili ekonomskih saradnju sa Kinom, što nismo hteli da uvedemo Rusiji sankcije, Evropa zamera Vučiću što je bio kod Trampa u Beloj kući, ali da znate, da su Srbija i Vučić vodili računa o svemu što je EU govorila, mi bismo sada bili ekonomski najnerazvijenija država na Balkanu. I upravo ta ljubomora u EU je sve vreme prisutna, stalno traže nešto novo od Srbije, a Srbija je sve svoje međunarodne obaveze ispoštovala kao kandidat za ulazak u Evropsku uniju. Bugarska je članica EU a otvorila je granice za srpske turiste, Turska nije članica EU, ali su i oni otvorili svoje granice za turiste iz Srbije kao i Albanija - izjavio je lider Jedinstvene srbije.Marković.

Podsetio je da je on javno pozvao građane Srbije da ne idu više na more u Crnu Goru i preusmerio ih da na more idu u Grčku, jer Crna Gora radi protiv interesa Srbije i podsetio da je bilo pokušaja otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Rekao je da bi Grčka morala da gleda svoj ekonomski interes pre svega, pa tek onda interes EU, da sarađuje sa svima, dovodi investitore iz čitavog sveta i naravno da otvori granice za turiste iz Srbije.

Dragan Marković Palma

Foto: TV Palma Plus

- I na kraju, nama je kao i vama jasno da će ovaj virus trajati i sledeće godine, i da vi nama sada kažete da će turisti iz Srbije za 15 dana moći da putuju u Grčku uz PCR test ili sa potvrdom o vakcinaciji. Ali treba da priznate sve vrste vakcina, bez obzira koja država ih proizvodi, jer su sve vakcine dobre i ispitane. Moćne države EU, kojima ste konkurencija, hoće ekonomski da vas oslabe, kako biste bili samo njihovi izvršioci - zaključio je Marković.

Ministar turizma Grčke gospodin Teoharis je rekao da će Grčka definitivno otvoriti svoje granice 14. maja ali da će već 16. ili 23.aprila probno otvoriti granice za državljane EU i nekoliko drugih zemalja koje prednjače u vakcinaciji, među kojima će biti i Srbija.

Dodao je i da će Grčka priznavati setifikate i za vakcine Sputnjik V i za Sinofarm vakcine.

Sastanku u Narodnoj Skupštini Republike Srbije prisustvovali su i ambasador Grčke u Srbiji gospodin Djakofotakis i predsednik  parlamentarne grupe prijateljstva Srbija - Grčka Veroljub Arsić kao i poslanici članovi ove parlamentarne grupe.

U večernjim satima predsednik Marković je imao sastanak tet - a tet sa ministrom Teoharisom, sa kojim je razmenio mišljenja o predstojećem otvaranju granica Grčke za građane Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok