≫ 

Dan kada je ubijen student Žarko: Studentske demonstracije koje su menjale tok istorije naše države

 ≫ 

Od velikih demonstracija 1936. godine pa do danas u našoj zemlji studenti su više puta pokušavali da iskažu bunt na ulicama i izbore se za svoja prava, a neke od tih demonstracija prerastale su u talase koji su dalje menjali tok istorije.

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • mama

    04. april 2021 | 11:43

    Gavrilo je bio student vidite razliku

  • mama

    04. april 2021 | 11:39

    Danas su studenti onakvi kako su ih roditelji vaspitali. Od malena im govore da ce se dobro obezbjediti kad porastu da nista ne rade samo uzivaju. Kad ce u grad i da se dobro provedu da idu na more obilazak velikih gradova itd..... radit nikad

  • FANTOM

    04. april 2021 | 11:09

    Sada u ovo vreme nema studentskih demonstracija. A zašto bi i bile kad rade šta god hoće i spavaju i hrane se u studentskim domovima za 1000 dinara mesečno i tako uštede 200€ do 300€ po ispitu a profesori ih samo slažu u slamarice (dušeke) i usput stižu da predaju i isputuju i po Republici Srpskoj za iste pare. Najbolji protesti su bili 1968. kada ih je milicija izvoštila i prebila a drug Tito rekao da su studenti u pravu a oni posle toga igrali Kozaračko kolo i pevali revolucione pesme drugu Titu. Ovi studenti kao neke ovce, gde god su protestovali bili prebijani i pregaženi od Kraljevine Jugoslavije (tukao princ Pavle), preko SFRJ ( tukla narodna milicija) do SRJ ( opet narodna milicija). Čudo su ovi studenti. Za njihovo školovanje država izdvaja ogromna sredstva i žive kao bubreg u loju ,i umesto da uče i budu avangarda ovog društva oni ne mogu bez batina, poput navijačkih huligana, mada se ne može zanemariti i veliki broj studenata u tim hordama. Za studente su junaci izgaženi u protestu a ne naučnici i akademici iza kojih su dela koja su skrenula pažnju Evropske i Svetske elite ka maloj ali ponosnoj Srbiji. Pišite češće o studentima koji su sa naših prostora postigli velika dostignuća ,a ne o ovčicama koji svoju veličinu traže među prebijenim u demonstracijama umesto da slede puteve uspešnih svršenih studenata, doktora, magistra širom Sveta. Zapita li se ko u ovoj državi zašto je prosek studiranja 8 godina? Možda loši uslovi studiranja, sumnjam, čini mi se da je to ipak u glavi jer korona žurkama ne nedostaje prostor već neka moždana vijuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA