• 6

Palma poveo medicinsko - političku delegaciju u Egipat

U delegaciji su zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19

  • 6

Srpska medicinsko - politička delegacija na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom poletela je sa beogradskog aerodroma jutros za Egipat.

U delegaciji su zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19 i to iz Kliničkog centra Srbije, KBC "Dragiša Mišović", Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, VMA, KBC Bežanijska kosa, Kliničkog centra Niš, Kovid bolnice Kruševac, Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju iz Beograda, Medicinskog sistema Beograd, Opšte bolnice u Jagodini i Doma zdravlja u Jagodini, Opštih bolnica u Ćupriji i Paraćinu, Doma zdravlja "Dr Simo Mlošević" iz Beograda i zdravstvenih centara u Despotovcu i Rekovcu.

U delegaciji su i narodni poslanici, pored Markovića i Jadranka Jovanović iz SNS i Marija Jevđić i Života Starčević i iz Jedinstvene Srbije.

Dragan Marković Palma, Egipat

Foto: Telegraf

Ova delegacija boraviće u Hurgadi od 11. do 17. aprila.

- Ceo trošak ovog puta i boravka u Egiptu snose donatori, a obezbedio sam donatore i za odlazak 1.000 lekara i uopšte zdravstvenih radnika u Grčku u junu ove godine. Lekari, medicinske sestre i tehničari su naši heroji sa prve linije fronta u borbi protiv kovida 19 i mi im se na ovaj način zahvaljujemo. U delegaciji je i vlasnik kompanije za proizvodnju nameštaja iz Jagodine “Jela”, koja zapošljava 380 radnika, Miroljub Radovanović, kao jedan od najvećih proizvođača nameštaja u Srbiji - rekao je Palma pred polazak.

Kako je istakao, tokom boravka u Hurgadi, privredno politički deo delegacije imaće sastanke sa poslanicama iz egipatskog parlamenta koji će iz Kaira doći u Hurgadu, zatim sa guvernerom Crvenog mora generalom Amr Hanafijem, kao i sa više egipatskih privrednika.

- Medicinski deo naše delegacije, koji je i najbrojniji, obići će Klinički centar u Hurgadi i imaće razgovore sa svojim egipatskim kolegama. Ova delegacija ima i verski karakter jer je deo delegecije i zastupnik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković koji će imati susret sa predstavnicima Koptske pravoslavne crkve u Egiptu - rekao je Palma.

On je naveo da je cilj još jače prijateljstvo sa stomilionskim Egiptom, koji je i najjača sila Bliskog istoka i kako bi predstavnici u Egipta u međunarodnim instituicijama, pre svega u Ujedinjenim nacijama bili na strani pravde.

- To znači na strani Srbije i da vratimo prijateljstvo između naše dve zemlje, kakvo je bilo za vreme Tita i Nasera. I da našim egipatskim prijateljima kažemo sa kakvom se Srbija nepravdom suočavala pre 8 godina. I da im kažemo da je Srbija danas najpopularnija u međunarodnim odnosima zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da zbog toga Srbija danas ima vakcine protiv korona virusa za sve svoje građane kupljene i na istoku i na zapadu, jer svuda imamo prijatelje i da je Srbija danas lider u nabavci vakcina, u rastu Bruto društvenog proizvoda, u zapošljavanju, jer danas ima najnižu stopu nezapslenosti u svojoj istoriji, u privlačenju stranih investitora, u najvećem rastu plata i penzija za svoje građane i u tome što svojom miroljubivom politikom čuva mir i stabilnost na Balkanu, baš kao i Egipat na Bliskom istoku - rekao je Marković.

On je dodao da je za ovo putovanje dobio privilegovane cene u hotelima u Hurgadi, koje su mu domaćini dali zbog toga što je prošle godine dobio Oskar popularnosti u Hurgadi kao najpopularniji stranac u tom poznatom egipatskom gradu na obali Crvenog mora.

U srpskoj delegaciji je i veliki broj novinara. Ukupno je 130 ljudi.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MONARHISTA

    NAJPAMETNIJI ČOVEK U SRBIJI ON JE SLEDEĆI PREDSEDNIK SRBIJE. NAJZAD DA IMAMO DOMAĆINA U KUĆI. SVI DOLAZE U JAGODINU U DJURDJEVO BRDOILI U POTOK

  • Dasa

    Ovako nesto nikome i nikada nece poci za rukom...! Bravo za ljubav,sposobnost,ideju,zelju,spremnost...i sve ostalo sto Palma poseduje!!!

  • ...

    A Opsta bolnica Pancevo nista?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima