• 2

Sve je spremno za sutrašnju taktičku vežbu "Odgovor 2021": Prisustvuje i predsednik Srbije

Vučić će najpre prisustvovati prikazu na poligonu "Orešac" u 11 sati, a potom u 12.30 izvođenju vežbe na poligonu "Pasuljanske livade"

  • 2
Vojna vežba Odgovor 2021

Foto: mod.gov.rs/Darimir Banda

Na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" sutra će biti održana Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021", kojoj će prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić će najpre prisustvovati prikazu na poligonu "Orešac" u 11 sati, a potom u 12.30 izvođenju vežbe na poligonu "Pasuljanske livade", najavila je pres služba predsednika Republike.

Za sutrašnji "Odgovor 2021" sve je spremno, a juče je održana i generalna proba vežbe.

Na poligonu "Orešac" prikazana je sposobnost specijalnih jedinica vojske i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rešavanje talačke situacije, dok su na "Pasuljanskim livadama" su jedinice Kopnene vojske, RV i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a prikazale postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovale su lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane a jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vežbe sutra će više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na dva poligona prikazati deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    💫💫🇷🇸🇷🇸🇷🇸✨✨✨✨✨

  • nikolas

    SRBIJA MORA BITI SPREMNA ZA ODBRANU KAKO NEBI DOZIVELA NOVI NATO GENOCID !!!! UZ RUSKU I KINESKU VOJNU POMOC MOZE DA IZBEGNE NOVO KLANJE SRBA I VADJENJE ORGANA !!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima