≫ 

Nemačka Levica: "Trebalo je da se Mas pokloni žrtvama bombardovanja RTS-a, Srbija zaslužuje pravdu"

Nemačka parlamentarna partija poručila da Srbija ne zaslužuje da sama oplakuje žrtve rata

  • 20
NEMACKA AMBASADA OTVARANJE Hajko Mas / Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas trebalo je da se pokloni u Tašmajdanskom parku žrtvama NATO bombardovanja RTS-a, smatra nemačka stranka “Levica” (Die Linke) i dodaje da i Srbija zaslužuje pravdu, a ne da sama oplakuje žrtve rata.

- Mas je trebalo da u centru Beograda, u Tašmajdanskom parku položi cveće na spomenik koji seća na 16 zaposlenih RTS-a, koji su ubijeni 23. aprila tokom noći od NATO bombi - navodi “Levica”.

- Masov prethodnik nekadašnji vicekancelar Joška Fišer i tadašnji kancelar Gerhard Šreder snose odgovornost za ovaj zločin u srcu glavnog grada Srbije. Oni su bili ti koji su nemačke vojnike, po prvi put od 1945, ponovo poslali u napadački rat suprotan međunarodnom pravu, uz vođstvo SAD, obrazložen lažima - ističe nemačka parlamentarna partija.

Do današnjeg dana, konstatuje „Levica“, kao i svi drugi ratni zločinci iz ratnih NATO nacija, nisu kažnjeni, prenosi Tanjug.

- Za razliku od Socijaldemokratske partije (SPD) i koalicije „90/Zeleni”, “Levica” se pridržava politike mira – rat i učešće u vojnim misijama Bundesvera pod nama neće biti - naglašava se u objavi na društvenim mrežama.

Video: Nikad objavljen snimak bombardovanja Generalštaba: Marijana je sve snimila s 200 metara udaljenosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    24. april 2021 | 07:40

    Kako ce da se pokloni kad je fasista izjavio da je Srbiju trebalo bombardovati.

  • Mihailović

    24. april 2021 | 07:43

    Bez imalo srama došao na taj dan u Beograd...nije se mnogo promenilo od 41. svi Hitlerovi saveznici bivše Jugoslavije, dobili su podršku za nezavisnost 1991. sa oružjem, a najveći neprijatelj Hitlera Srbi i Srbija lažnu propagandu, agresiju, podsticanje secesecije,obučavanje i naoružavanje Albanaca za secesiju...oni daju ono šta im dao i Hitler,kažnjavaju Srbiju, ne šta su branili Jugoslaviju već šta su oni izgubili 1918.i 1995.a to se vidi po propagandi koja se gurala agresivnije od kraja 80.godina da su Srbi krivi za oba svetska rata...

  • Boki

    24. april 2021 | 07:41

    Hvala Bogu da čujemo i glas razuma iz Nemačke ili uopšte sa Zapada.Potpuno ispravno razmišljanje Levice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA