Mićunović: Moguć raspad DS ko god da pobedi

Predsednik Političkog saveta DS kaže da se utisak nesloge već stvorio na GO, i optužuje članove iz Vojvodine i Beograda da su galsali dirigovano, sledeći Dragana Đilasa i Bojana Pajtića

  • 0

Ukoliko se Demokratska stranka ne saglasi oko programa i delovanja u budućnosti, bez obzira ko će biti njen predsednik, moguće je da se stranka podeli posle izborne skupštine u novembru, smatra predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović.

On ne veruje da DS čeka sudbina SRS-a, ali dodaje da je "u ovom trenutku teško predvideti da li će novembarske izbore dočekati sa dubokim unutarstranačkim procepima, podelama na grupe i frakcije".

- Tačno je da se već stvorio utisak nesloge oko načina izbora na skupštini i time što su članovi GO iz Vojvodine i Beograda glasali "dirigovano", došli su unapred organizovani na sednicu, uz obavezu da sede zajedno, gledaju kako glasaju Dragan Ðilas i Bojan Pajtić, i sledili ih. To nije ostavilo dobar utisak na one koji su se autonomno, bez "pritisaka" opredeljivali" - rekao je Mićunović za "Novosti"

Na pitanje kolike su Tadićeve šanse, kad je već izgubio većinu na GO, on je kazao da "ako u naredna dva meseca bude moguće da se više čuju i direktno i slobodno izraze članovi stranke, utoliko su Tadićeve šanse veće".

Mićunović je za "Danas" rekao i da mu kod najizglednijeg Tadićevog protivkandidata za funkciju stranačkog lidera, potpredsednika DS Dragana Ðilasa smeta to što "njegov put nije jasan, nema ideologije".

- On smatra da možemo sa svima, da je nevažno iz koje su stranke, a da je važno samo da imamo dobar tim. On ima menadžersko-tehnokratski pristup i to jeste važno, ali drugo su malo širi politički vidici koji zahtevaju više političkog iskustva - kaže Mićunović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA