Optužnica protiv osumnjičenih za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića ostaje na snazi

Prema odluci Apelacionog suda potvrđena je odluka Osnovnog suda u Prištini od 2. marta, i taj krivični slucaj će se nastaviti po pravilima krivicnog postupka

  • 0
Oliver Ivanović Oliver Ivanović / Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovane zahteve advokata odbrane za odbacivanje optužnice i osporavanje dokaza protiv šestoro Srba, optuženih za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine.

Prema odluci Apelacionog suda, koju prenosi RTS, potvrđena je odluka Osnovnog suda u Prištini od 2. marta, i taj krivični slucaj će se nastaviti po pravilima krivicnog postupka.

- Tročlano veće Posebnog odeljenja Apelacionog suda utvrdilo je da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je odbio zahteve branilaca da se optužnica odbaci i da se dokazi ospore kao neosnovani - navodi se u odluci.

U pitanju je već treća optužnica protiv šestoro Srba kojom se terete za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine

Za učešće u ovom ubistvu za različita krivična dela optuženo je šest Srba - Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.

Lider Gradanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Video: Sveće i venci na mestu ubistva Olivera Ivanovića

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA