"Bedan pokušaj da se Srbija tuži za genocid" Petković: Osmani ne shvata koncept miroljubive politike

Ukoliko je Priština iskrena u želji da razgovorom rešava probleme, onda se teren za to ne priprema upućivanjem besmislenih poruka o nekakvoj tužbi za genocid protiv sagovornika, već otklonom od jezika mržnje - kaže Petković, a navodi se u saopštenju Kancelarije

  • 0
Petar Petković, Dubrava, srpski povratnici napad Foto: Kim.gov.rs

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković ukazuje na to da su kontradiktornost i apsurd omiljene retoričke figure političara u Prištini, s obzirom da, kako navodi, iz dana u dan poručuju da žele da istovremeno razgovaraju sa predstavnicima Beograda ali i da tuže Srbiju za genocid.

- Ukoliko je Priština iskrena u želji da razgovorom rešava probleme, onda se teren za to ne priprema upućivanjem besmislenih poruka o nekakvoj tužbi za genocid protiv sagovornika, već otklonom od jezika mržnje - kaže Petković, a navodi se u saopštenju Kancelarije.

On primećuje da Vjosa Osmani ili ne želi dijalog, a navodnu spremnost Prištine na razgovor pominje tek kurtoazno da bi izbegla packe međunarodne zajednice, ili je potpuno nesposobna da shvati koncept miroljubive politike.

- Potpuno je jasno da Priština nema ni osnov, a ni formalno-pravnu mogućnost da tuži Srbiju za genocid i da je reč o bednom pokušaju da se pažnja javnosti na KiM skrene sa činjenice da u Hagu uskoro neće biti dovoljno pritvorskih jedinica da prime sve zločince iz takozvane OVK - navodi Petković i poručuje da Osmani treba da preduzme hrabre političke korake da svoje sunarodnike usmeri u pravcu suočavanja sa zločinima počinjenim u njihovo ime.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA